EN
> Home > Nieuws > De vrouwen van de Frontenkeet

De vrouwen van de Frontenkeet

De Frontenkeet aan de Bosscherweg is het domein van mannen: een mini-universum van bouwers. Tussen al die techneuten werken ook een páár vrouwen. Twee daarvan vervullen een centrale (hoofd)rol: Jacqueline Martens en Merie Boer. Twee handen op één buik zijn ‘t, elk met een eigen takenpakket:  Jacqueline beheert de receptie, Merie zorgt als  ‘keetdame’ voor schone werkplekken en de dagelijkse lunch.

Merie Boer: van Geusseltkeet naar Frontenkeet

Merie is een keetdame met ervaring: in 2012 is ze begonnen bij A2 Maastricht. Al snel kwam ze terecht in de ‘Geusseltkeet’ aan de Burgemeester Baduinstraat.  Die werd drie jaar lang haar vaste stek. “Dat was een geweldige tijd”, vertelt Merie. “Keihard werken, maar ook keihard lol maken. We hebben wat afgelachen!” Merie heeft destijds op eigen initiatief gesolliciteerd naar de functie van keetdame. “ik wilde meer uren draaien en het werk stond me wel aan,” vertelt ze. Als keetdame heeft ze haar vaste taken die bestaan uit schoonmaken en koken. Maar buiten de vaste klussen om bepaalt Merie de invulling van haar dag voor een belangrijk deel zelf. Die zelfstandigheid koestert ze, net als de omgang met collega’s. Ze is dan ook dolblij dat ze na haar jarenlange inzet bij A2 Maastricht nu ook bij het project Noorderbrugtracé aan de slag is.

Jacqueline Martens: receptioniste met hart en ziel

Jacqueline heeft de behoefte aan zelfstandigheid en afwisseling gemeen met Merie. “Ik heb dertig jaar lang als receptioniste gewerkt bij Mathieu Dumoulin B.V. Heerlijk werk, elke dag was weer anders,” vertelt Jacqueline. Twee jaar geleden raakte ze haar baan kwijt door een faillissement. Sindsdien werkt Jacqueline vooral via het uitzendbureau.  Nu is ze via Podium24 bemiddeld voor deze klus.  “Ik ben in een heel nieuwe omgeving gekomen. Maar de bouwwereld bevalt goed: een no nonsense omgeving waarin iedereen heel direct is. Je weet meteen waar je aan toe bent!”

Van begin tot einde

“We willen de klus afmaken. Over zo’n twee jaar zit het werk erop, maar we willen die tijd wél vol maken,” verklaren Merie en Jacqueline unaniem. Hun werk en inzet in de keet toont aan dat ze zich makkelijk aanpassen. “Ik had vroeger moeite met vroeg opstaan”, vertelt Merie. “Maar nu lig ik ’s avonds om 22.00 uur in bed. Ik moet elke dag rond 06.00 uur in de keet zijn om alles klaar te zetten voor de eerste vergaderingen. Die beginnen om 07.00 uur.” Merie heeft ’t er graag voor over, net als Jacqueline. “Top dat we mogen meewerken aan zo’n megaproject! “, vindt Jacqueline. “Dat staat straks toch maar mooi op ons CV, nietwaar?”

Meer weten?

Lees hier meer over Social Return en het Noorderbrugtracé.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.