EN
> Home > Nieuws > Cabergerweg sinds 1 november weer open

Cabergerweg sinds 1 november weer open

De herinrichting van het oude kruispunt Cabergerweg/Fort Willemweg  – tussen Peter Huyssenslaan en het nieuwe kruispunt Cabergerweg/Fort Willemweg – zit er op! Sinds woensdag 1 november kan verkeer weer in beide rijrichtingen doorgaan. Dat betekent echter niet dat de werkzaamheden rondom de Cabergerweg helemaal zijn afgerond: in de loop van 2018 sluiten we de Cabergerweg tussen Statensingel en nieuwe rijbanen van de Fort Willemweg langdurig af voor autoverkeer in beide rijrichtingen. Dan bouwen we twee viaducten voor autoverkeer – één per rijrichting – en realiseren we de droge gracht die de Hoge en Lage Fronten verbindt tot het Frontenpark.

Update: 6 november 2017

Herinrichting oude rijbanen Fort Willemweg

In het eerste kwartaal van 2018 (naar verwachting) richten we de oude rijbanen van de Fort Willemweg – bij speeltuin Fort Willem – opnieuw in. De parkeerplaats bij speeltuin Fort Willem nemen we tegelijkertijd onder handen. Automobilisten ondervinden geen hinder, (brom)fietsers moeten een stukje omrijden/fietsen.

Verder met kabel- en leidingwerk

Voor de reconstructie van de Cabergerweg tussen Statensingel en nieuwe rijbanen van de Fort Willemweg (zie hieronder) verlegt firma BAM allereerst kabels en leidingen. Voor toekomstig onderhoud en eventuele reparaties is het immers belangrijk dat kabels en leidingen snel bereikbaar zijn en niet onder asfalt liggen. Het kabel- en leidingwerk rondom de Cabergerweg gaat door tot in 2018. Weggebruikers moeten regelmatig rekening houden met hinder. De komende periode gelden de volgende afsluitingen en omleidingen:

Afsluiting voet- en fietspad voor firma’s René Pans en Leen Bakker

Sinds begin oktober verlegt BAM kabels en leidingen in en rond het voet- en fietspad voor firma’s René Pans en Leen Bakker. (Brom)fietsers leiden we om via de Kastanjelaan, voetgangers kunnen doorgaan via het (versmalde) trottoir. Zowel René Pans als Leen Bakker zijn steeds bereikbaar. Naar verwachting rondt BAM het kabel- en leidingwerk medio november af.

Fietspad Cabergerweg

Afsluiting fietspad tussen Kastanjelaan en Statensingel

Van maandag 20 november tot medio december verlegt firma BAM kabels en leidingen in en rond het fietspad tussen Kastanjelaan en Statensingel. (Brom)fietsers vanaf het stadscentrum richting Maastricht-West worden omgeleid via het fietspad langs P-Cabergerweg en tankstation. (Brom)fietsers vanuit Maastricht-West richting stadscentrum leiden we via de Lage Frontweg om naar het fietspad langs P-Cabergerweg.

Fietspad-kastanjelaan-statensingel

Nacht(en)werk bij kruising Statensingel

Begin november verlegt firma BAM kabels en leidingen onder het wegdek van kruising Statensingel. Om verkeer zo min mogelijk te hinderen werkt BAM ’s avonds en ’s nachts door, telkens van 20.00 tot 06.00 uur. In de avond en nacht van woensdag 8 op donderdag 9 november is BAM aan het werk op de hoek Cabergerweg/Statensingel, in de avond en nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 november werkt BAM op de hoek Capucijnenstraat/Statensingel. Autoverkeer richting Via Regia wordt tijdens de werkzaamheden met gele borden omgeleid, autoverkeer richting Frontensingel kan doorgaan. (Brom)fietsers moeten rekening houden met korte omleidingen.

Vooruitblik: reconstructie Cabergerweg

Een belangrijk onderdeel van het nieuwe Noorderbrugtracé is de reconstructie van de Cabergerweg. In de loop van 2018 sluiten we de Cabergerweg – tussen Lage Frontweg en Statensingel – geruime tijd af voor de bouw van twee kunstwerken: twee bruggen voor autoverkeer, één brug per rijrichting. Onder de kunstwerken realiseren we een zogenaamde ‘droge gracht’ die de Hoge en Lage Fronten met elkaar verbindt tot één groot Frontenpark. Autoverkeer moet tijdens de bouw van de kunstwerken rekening houden met afsluitingen en omleidingen.

Slim(mer) op weg

Er staat nog altijd veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto. Meer informatie: www.maastrichtbereikbaar.nl.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en kunnen wijzigen. Via onze website, facebook, twitter en digitale nieuwsbrief houden we u voortdurend op de hoogte!

Fotografie: Fred Berghmans

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.