EN
> Home > Nieuws > Cabergerweg: open vanaf donderdag 4 oktober

Cabergerweg: open vanaf donderdag 4 oktober

Sinds maandagavond 14 mei is Cabergerweg tussen kruising Statensingel en Lage Frontweg afgesloten voor autoverkeer. Ter hoogte van Het Radium heeft bouwer Strukton Civiel in de afgelopen maanden een begin gemaakt met een onderdoorgang tussen Hoge en Lage Fronten. De afbouw van de onderdoorgang gaat door tot in de loop van 2019, maar de Cabergerweg gaat eerder open: in de loop van donderdag 4 oktober.

Asfaltwerk in de planning

De komende weken staan de werkzaamheden bij de Cabergerweg en kruising Statensingel in het teken van asfaltwerk. (Bestemmings)verkeer moet dan rekening houden met afsluitingen:

Vrijdag 28 september, Cabergerweg (overdag):

  • In de vroege ochtenduren asfalteert bouwer Strukton de rijbanen tussen nieuwe aanlanding van de Noorderbrug en firma René Pans. Verkeer kan tijdens de werkzaamheden niet doorgaan. Strukton streeft ernaar om de werkzaamheden vóór 10 uur ’s ochtends af te ronden;
  • In de middaguren is Strukton asfalteert Strukton de rijbanen tussen kruising Statensingel en Lage Frontweg. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen doorgaan
    Let op: het nieuwe milieuperron bij het tankstation is tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar!

Avonden en nachten van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 oktober, telkens van 20.00 tot 06.00 uur

  • In de avond en nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 oktober krijgt kruising Statensingel nieuw asfalt. Automobilisten worden met gele borden omgeleid;
  • In de avond en nacht van woensdag 3 op donderdag 4 oktober brengt Strukton markeringen op het nieuwe asfalt aan. Automobilisten worden opnieuw met gele borden omgeleid.

In de loop van donderdag 4 oktober zijn zowel de Cabergerweg als kruising Statensingel weer open voor alle verkeer.

nb-9374

Vooruitblik: start laatste grote hinderklussen voor het nieuwe Noorderbrugtracé

Vijf grote klussen stonden in de planning voor 2018. De eerste twee klussen zijn in de eerste maanden van 2018 afgerond. Klus nummer 3 is de bouw van de onderdoorgang tussen Hoge en Lage Fronten bij de Cabergerweg.  Zodra de Cabergerweg open is voor alle verkeer, kunnen de laatste twee grote (hinder)klussen van start gaan. De herinrichting van kruising Boschstraat-Frontensingel begint als eerste, op maandag 8 oktober. Een week later – op maandag 15 oktober – start de ombouw van rotonde Brusselseweg.

42882134650_5ab16eefc0_o

Afbouw onderdoorgang Cabergerweg

Vanaf donderdag 4 oktober kan verkeer op de Cabergerweg doorgaan via de nieuwe bruggen voor auto- en langzaam verkeer. De afbouw van de onderdoorgang neemt echter nog heel wat tijd in beslag. Zo gaat bouwer Strukton verder met de bouw van een voetgangersbrug ter hoogte van de Gashouder. Maar ook met het metselen van maar liefst 400.000 bakstenen die de wanden van de droge gracht mooi laten inpassen in de natuurlijke omgeving van het nieuwe Frontenpark.

Let op:

Planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Houd daarom steeds rekening met wijzigingen. Via www.noorderbrug-maastricht.nl en onze social mediakanalen  houden we u op de hoogte.

Fotografie: Fred Berghmans

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.