EN
> Home > Nieuws > Brusselseweg afgesloten van 12 tot en met 15 mei

Brusselseweg afgesloten van 12 tot en met 15 mei

Het project Noorderbrugtracé zorgt onder andere voor een snellere verbinding met België (Lanaken/Smeermaas). Daarom verlengen we de Belvédèrelaan in zuidelijke én noordelijke richting. Ter hoogte van de Brusselseweg sluit de Belvédèrelaan op een nieuw te realiseren rotonde.

Van opbouw…

De voorbereidingen voor de bouw van de rotonde zijn eind maart begonnen. Allereerst met het benodigde kabel- en leidingwerk voor – onder andere – nieuwe straatverlichting. De komende weken gaan we verder met de aanleg van een nieuwe wegfundering, een riool voor wegafwatering,  straatkolken, banden en goten. Tot begin mei ondervindt verkeer zo goed als geen hinder van de werkzaamheden.

…naar afwerking

Vanaf begin mei start de afwerking en brengen we nieuw asfalt aan. Op dinsdag 9 en woensdag 10 mei moeten automobilisten van 09.30 tot 15.30 uur rekening houden met oponthoud. Verkeersregelaars staan dan klaar om automobilisten om de beurt langs het werkterrein te leiden. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen doorgaan langs het werkterrein.

Weekendafsluiting: 12 tot en met 15 mei

Van vrijdag 12 mei, 20.00 uur tot maandag 15 mei, 16.00 uur ronden we de bouw van de rotonde af. Automobilisten moeten gedurende het hele weekend – tot maandagmiddag 15 mei – rekening houden met een afsluiting van de Brusselseweg tussen Postbaan en Belgische grens. Via omleidingsborden wordt autoverkeer omgeleid. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen doorgaan langs het werkterrein.

Slim(mer) op weg

Er staat veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en kunnen wijzigen. Via onze website, facebook, twitter en digitale nieuwsbrief houden we u voortdurend op de hoogte.

Foto: Aron Nijs

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.