EN
> Home > Nieuws > Bosscherweg vrijdag 12 januari open voor autoverkeer

Bosscherweg vrijdag 12 januari open voor autoverkeer

Geplaatst: dinsdag 9 januari 2018

Sinds eind oktober is de Bosscherweg in beide rijrichtingen afgesloten voor autoverkeer. Daar komt vrijdag 12 januari een einde aan. In de loop van de dag gaat de Bosscherweg weer open voor autoverkeer. Tegelijkertijd schuiven we autoverkeer van en naar de Frontensingel op naar de noordzijde van de weg om ruimte vrij te maken voor de volgende fase van het wegenwerk.

Bosscherweg

Het wegdek van de Bosscherweg is na de sloop van de oude brugdekken aan een opruim- en opknapbeurt toe. De eerste werkweek van 2018 staat dan ook vooral in het teken van het opruimen van slooppuin en opfrissen van wegmarkeringen. In de loop van vrijdag 12 januari ronden de wegenbouwers de werkzaamheden af en worden de gele omleidingsborden opgeruimd. In de loop van de dag gaat de Bosscherweg weer open voor autoverkeer.

Frontensingel

In de afgelopen maanden hebben de wegenbouwers de noordzijde van de Frontensingel grondig onder handen genomen. De oude op- en afritten van de Noorderbrug – tussen milieustation en kruising Statensingel – hebben plaats gemaakt voor een werkterrein en een nieuwe rijbaan. Vanaf maandag 15 januari nemen we de zuidzijde van de Frontensingel onder handen, inclusief fietspad. Om ruimte vrij te maken voor het wegenwerk schuiven we verkeer in beide rijrichtingen op naar de noordzijde. Autoverkeer richting stad gaat vanaf vrijdag 12 januari door via een nieuwe rijbaan, autoverkeer naar de Statensingel maakt gebruik van de oude oprit naast het voormalige milieustation. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Maagdendries en Boschstraat (en andersom).

Let op: we zijn nog niet klaar!

De werkzaamheden rondom de Bosscherweg zitten er nog lang niet op. In de loop van het jaar richten we de Bosscherweg – tussen sluis en Boschstraat – in fasen opnieuw in. Bewoners en weggebruikers moeten regelmatig rekening houden met afsluitingen, omleidingen en gewijzigde rij- en fietsroutes. Lees hier meer over de planning van werkzaamheden rondom Boschpoort.

Grote klussen in 2018

De realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé gaat door tot begin 2019. In 2018 staan nog veel werkzaamheden op de rol. Wilt u meer weten? Bekijk dan hier de grootste klussen in 2018.

Slim(mer) op weg

Er staat nog altijd veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op www.maastrichtbereikbaar.nl en check de Slimme Kaart. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Houd rekening met wijzigingen.

Foto boven: Aron Nijs

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.