EN
> Home > Nieuws > Bosscherweg weer in beide rijrichtingen open

Bosscherweg weer in beide rijrichtingen open

Sinds eind september is de bouw van de zestien pijlers voor de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug in volle gang. Om ruimte vrij te maken voor de bouw van pijler nummer dertien hebben we eerst de Bosscherweg – tussen spoorwegovergang en afrit Noorderbrug – opgeschoven in oostelijke richting. Sinds eind september was de rijbaan richting Centrum/Noorderbrug afgesloten voor verkeer. Sinds zondag 11 december is de rijbaan richting Centrum en/of Noorderbrug weer open voor verkeer.

Van funderings- naar betonwerk

Voor de aanleg van de funderingspalen is firma Züblin ingeschakeld. Inmiddels zitten de meeste palen in de grond en kan Züblin met minder ruimte toe. Dat betekent dat de rijbaan richting Centrum/Noorderbrug weer opengaat: naar verwachting vanaf maandag 12 december. Toch is de verkeerssituatie ook dan niet helemaal als vanouds, want één rijstrook – voor rechtsafslaand verkeer richting Frontensingel – blijft nog afgesloten totdat ook het betonwerk voor pijler 13 is afgerond. Via de rijbaan richting Centrum/Noorderbrug kan verkeer ook rechtsafslaan naar de Frontensingel.

(Slim)mer op weg

Er staat veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk voor vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto. Meer informatie: www.maastrichtbereikbaar.nl.

Fotografie: Fred Berghmans

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.