EN
> Home > Nieuws > Bosscherweg richting Boschpoort weer open voor verkeer

Bosscherweg richting Boschpoort weer open voor verkeer

Sinds maandag 26 september zijn rondom de Bosscherweg de voorbereidingen voor de bouw van de zestien nieuwe pijlers voor de Noorderbrug in volle gang. Om ruimte vrij te maken voor de bouw van pijler nummer dertien hebben we de Bosscherweg – tussen spoorwegovergang en afrit Noorderbrug – opgeschoven in oostelijke richting. Vier dagen lang was de Bosscherweg in beide rijrichtingen afgesloten voor autoverkeer. Sinds donderdagmiddag 29 september is de rijbaan richting Boschpoort weer open. De rijbaan naar het Centrum en/of Noorderbrug blijft afgesloten tot medio december.

Pijler 13 en de Bosscherweg

Het merendeel van de nieuwe pijlers kunnen we binnen de werkterreinen realiseren. Dat geldt echter niet voor pijler 13: die bouwen we op ter hoogte van de Frontenkeet, tussen Bosscherweg, spoorweg en Zuid-Willemsvaart. Pijler 13 ligt na realisatie parallel aan de Bosscherweg, waarbij de pijler deels in het huidige wegdek terechtkomt.

Ruimte voor de bouwput

De voorbereidingen voor de bouw van pijler 13 zijn sinds eind september in volle gang. De komende weken maken we de ondergrond vrij van kabels en leidingen om vervolgens een bouwput aan te leggen. De bouwput voor pijler 13 meet ca. 10×20 meter en ligt straks deels in de Bosscherweg. Naast de bouwput is ruimte nodig voor het opstellen van machines en materieel. Dat geldt met name tijdens de aanleg van de funderingspalen voor pijler 13. Firma Züblin realiseert de palen vanaf begin oktober tot medio december.

Hinder voor verkeer

Tijdens de bouw van pijler 13 moet verkeer* voortdurend rekening houden met hinder. We zetten de verkeersmaatregelen hieronder op een rij:

Vanaf eind september tot medio december 2016
Van donderdag 29 september tot medio december is de rijbaan richting Centrum/Noorderbrug afgesloten voor verkeer. Via de Brusselseweg en Cabergerweg leiden we verkeer vanuit België om. Bewoners van Boschpoort kunnen via het ophaalbruggetje doorgaan naar de Fort Willemweg en Cabergerweg

Vanaf medio december 2016
Medio december gaat de rijbaan richting Centrum/Noorderbrug weer open voor verkeer vanuit Boschpoort. Maar automobilisten moeten tot in het voorjaar van 2017 voortdurend rekenen op hinder.

* Voetgangers en (brom)fietsers kunnen steeds doorgaan, al dan niet via een korte omleidingsroute langs het werkterrein.

Meer weten?

Lees dan hier de uitgebreide brief die naar bewoners van Boschpoort is verstuurd. Of ga naar de veelgestelde vragen en antwoorden voor bewoners van Boschpoort.

Slim(mer) op weg

Er staat veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk voor vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto. Meer informatie: www.maastrichtbereikbaar.nl.

Fotografie: Fred Berghmans. Bekijk meer foto’s van het wegenwerk op onze Flickraccount.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.