EN
> Home > Nieuws > Bosscherweg weer open!

Bosscherweg weer open!

Update woensdag 9 augustus, 11:20 uur

De sloopwerkzaamheden aan de Noorderbrug waren dinsdagmiddag 8 augustus tijdelijk stilgelegd en zijn in de avonduren weer hervat. De sloopmethode is echter wel aangepast. Om alle risico’s te vermijden is de Bosscherweg preventief van dinsdagmiddag tot oensdagochtend 9 augustus afgesloten voor alle verkeer, inclusief voetgangers en (brom)fietsers. Inmiddels is het volledige oude brugdek grondig onderzocht en veilig bevonden. De Bosscherweg én Zuid-Willemsvaart zijn nu weer normaal bereikbaar.

Waarom andere sloopmethode?
Zoals eerder gemeld gedroeg de oude brug zich tijdens het sloopproces anders dan gedacht. Dat heeft geleid tot scheurvorming in het tweede deel dat gesloopt zou worden. Daarom kan de oorspronkelijke sloopmethode, het dek in zijn geheel laten zakken, niet gevolgd worden. Daarom wordt er nu op een andere wijze gecontroleerd gesloopt. Omdat we alle risico’s willen uitsluiten, is uit voorzorg de Bosscherweg ter hoogte van de Noorderbrug afgesloten. De veiligheid van weggebruikers staat immers voorop.

Uitkijkpunt weer open

Ook het juist geopende uitkijkpunt bovenop de nieuwe aanlanding was uit veiligheidsoverwegingen tot woensdagochtend 9 augustus 12.00 uur afgesloten. Inmiddels is het uitkijkpunt weer open voor bezoekers.

Wilt u steeds op de hoogte blijven van de voortgang van de inschuifoperatie? Volg dan onze dagelijkse updates op deze website.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.