EN
> Home > Nieuws > Bosscherweg langdurig afgesloten voor autoverkeer

Bosscherweg langdurig afgesloten voor autoverkeer

Sloop oude aanlanding Noorderbrug boven weg en water van 23 oktober tot en met 12 januari

Sinds maandag 21 augustus gaat verkeer door via de nieuwe hoofdrijbanen van de Noorderbrug. De oude aanlanding is niet meer nodig en wordt volledig gesloopt. Tot nog toe vonden de sloopwerkzaamheden plaats binnen het werkterrein langs de Bosscherweg, maar daar is de sloop nu afgerond. Vanaf maandag 23 oktober gaan we slopen boven de Zuid-Willemsvaart, Bosscherweg én het voormalige milieupark aan de Frontensingel. Uit veiligheidsoverwegingen sluiten we de Bosscherweg tot en met vrijdag 12 januari af voor autoverkeer.

Update: 14 december 2017

Slopen: van oost naar west

De sloop van de oude aanlanding boven weg en water is een technische en logistieke uitdaging, waarbij we de veiligheid van verkeer, omwonenden én slopers geen moment uit het oog verliezen. De oude brugdekken slopen we één voor één, van oost naar west*. Sinds dinsdag 3 oktober slopen we het brugdeel boven de spoorweg, maandag 23 oktober start de sloop van het hooggelegen deel van de oude krul bij de Boschstraat. Tegelijkertijd gaan we aan de slag met de voorbereidingen voor de sloop van de brugdelen boven de Zuid-Willemsvaart. De sloop boven de Bosscherweg volgt meteen daarna, naar verwachting vanaf medio november. Begin december staat de sloop van het voormalige milieupark en het daarboven gelegen brugdeel in de planning.

*De oude krul ter hoogte van de Boschstraat slopen we in fasen, waarbij het hooggelegen deel als eerste aan de beurt is.

Oude krul

Hinder:

Voor automobilisten
Van maandag 23 oktober 2017, 06.00 uur, tot vrijdagochtend 12 januari 2018 is de Bosscherweg in beide rijrichtingen afgesloten voor autoverkeer tussen de voormalige afrit naar de Frontensingel en Gebr. Van Limburgstraat. De rijbaan van de Frontensingel richting Cabergerweg/Statensingel/Noorderbrug gaat dicht. Verkeer richting Cabergerweg/Statensingel/Noorderbrug kan doorgaan, maar schuift op naar de andere kant van de Frontensingel, tussen oude aanlanding en de voormalige Sphinxfabrieken. Vrachtverkeer op de Bosscherweg wordt met gele borden omgeleid via de Brugstraat (België) en vice versa. Bewoners van Boschpoort kunnen via de Fort Willemweg doorgaan van en naar bedrijventerrein Bosscherveld. Bekijk de flyer met omleidingsroutes hier.

* De in- en uitrit van Parkeerterrein Sphinx blijft steeds bereikbaar via de Frontensingel. 

Voor busreizigers
Bussen van Arriva en De Lijn volgen van maandag 23 oktober tot vrijdag 12 januari een omleidingsroute. Kijk op www.arriva.nl/limburg en www.delijn.be voor meer informatie. 

Voor voetgangers en (brom)fietsers

Update: voetgangers en (brom)fietsers kunnen nog vóór de kerst weer doorgaan via de Bosscherweg.

Tijdens de sloop boven weg en water leiden we voetgangers en (brom)fietsers op veilige afstand van het werkterrein om. De ene keer gaat de omleidingsroute via de Commandeurslaan, de andere keer via het voormalige milieupark onder de oude aanlanding. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen vervolgens verder gaan via de Boschstraat. Het fietspad van de Frontensingel is afgesloten van maandag 23 oktober tot in 2018.

LET OP: de veiligheid van voetgangers en (brom)fietsers is van het grootste belang. Alleen met uw medewerking kunnen wij de omleidingsroute voor langzaam verkeer open houden. Loop, fiets of snor daarom in één keer door en blijf niet stilstaan om naar de sloopwerkzaamheden te kijken. Wilt u toch een kijkje nemen? Bewaar dan altijd een veilige afstand en breng uzelf en anderen niet in gevaar!

Voor omwonenden
Omwonenden moeten tijdens de sloop voortdurend rekening houden met hinder. Bijvoorbeeld door doffe klappen van de brokken beton die naar beneden vallen. Of door stof dat vrijkomt tijdens de sloop. Waar mogelijk proberen we hinder tot een minimum te beperken, bijvoorbeeld door het aanbrengen van een extra zandbed aan onder het te slopen brugdeel of door sproeien..

Sloop en sproeien

Wegenwerk tussen spoor en sluis

Aangepaste planning fase 3
Sinds maandag 25 september richten de wegenbouwers van Strukton Civiel de rijbanen van de Bosscherweg tussen spoor en sluis opnieuw in. En ook tijdens de sloop van de oude aanlanding gaan de werkzaamheden gewoon door. Uitgezonderd de laatste fase: het aansluiten van de nieuwe rijbanen op de Voedingskanaalweg en Fort Willemweg (tussen sluis en Bosscherweg). Naar verwachting pakken we deze klus begin 2018 op.

Werktijden

De bouwers van Strukton en slopers van firma Vlasman werken van maandag tot en met zaterdag dagelijks van 07.00 tot 19.00 uur. Als de planning in het gedrang komt, is uitloop tot in de avonduren en/of zondagen mogelijk.

Vragen en antwoorden

Wilt u meer weten over de langdurige afsluiting van de Bosscherweg? We hebben de vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet.

Slim(mer) op weg

Er is al veel werk verzet voor het project Noorderbrugtracé, maar we zijn er nog niet. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Houd rekening met wijzigingen.

Geplaatst: 4 oktober 2017

Fotografie: Fred Berghmans en Frans Senden

 

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.