EN
> Home > Nieuws > Afsluiting Sandersweg-West voor autoverkeer

Afsluiting Sandersweg-West voor autoverkeer

Vanaf dinsdag 5 december sluiten we de Sandersweg tussen Belvédèrelaan en Brusselseweg af voor autoverkeer. De Sandersweg wordt komende vanaf de Brusselseweg dan een doodlopende straat. Woningen en bedrijven aan de Sandersweg blijven via de Brusselseweg wel gewoon bereikbaar. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen in beide richtingen doorgaan. De afsluiting blijft van kracht totdat het kruispunt Belvédèrelaan-Sandersweg definitief is ingericht. 

Maatregel als gevolg van verkeersdrukte rondom kruising Belvédèrelaan/Sandersweg

We nemen deze maatregel omdat het gebruik van de Belvédèrelaan sinds de openstelling sneller is toegenomen dan in eerste instantie voorzien. We zien bovendien dat sluipverkeer richting Brusselseweg in toenemende mate gebruik maakt van de Sandersweg. Dat resulteert in stevige drukte rondom het kruispunt Belvédèrelaan/Sandersweg, dat momenteel daarop nog niet is ingericht. Omdat de verkeerssituatie bovendien relatief nieuw is en weggebruikers nog moeten wennen, leidt dit tot ongewenst verkeersgedrag op deze kruising. Om er voor te zorgen dat alle verkeer veilig kan passeren totdat het kruispunt definitief wordt ingericht, wordt daarom nog deze week deze verkeersmaatregel ingevoerd.

_I4A5843--3

Naar verwachting gaan we in de loop van 2018 aan de slag met de definitieve inrichting van kruispunt Belvédèrelaan/Sandersweg. Tot die tijd blijft de afsluiting in ieder geval van kracht. We houden u op de hoogte over de voortgang.

Geplaatst: 29 november 2017

Foto: Fred Berghmans

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.