EN
> Home > Nieuws > Afsluiting Fort Willemweg: gevolgen voor weggebruikers

Afsluiting Fort Willemweg: gevolgen voor weggebruikers

Autoverkeer

Fort Willemweg: tussen Kastanjelaan en Brusselseweg
Automobilisten leiden we tot medio 2017 via de Peter Huyssenslaan om naar de Cabergerweg (en vice versa). Speeltuin Fort Willem blijft bereikbaar, net als de magazijnen van bedrijven aan de Kastanjelaan.

Tussen Brusselseweg en Gentelaan
Voor verkeer tussen Brusselseweg en Gentelaan verandert de verkeerssituatie niet. Automobilisten richting Maastricht-West en Via Regia kunnen doorgaan, verkeer richting Noorderbrug leiden we via de Gentelaan, Cantecleerstraat en Clavecymbelstraat en Peter Huyssenslaan om naar de Cabergerweg.

Uitzondering voor Ravelijn
Voor bewoners van Ravelijn maken we een uitzondering op de regel: via de Ravelijnstraat kunnen bewoners uitrijden richting rotonde Brusselseweg. Inrijden kan via de Brusselseweg, waar we een tijdelijke doorsteek realiseren ter hoogte van de Bastionstraat.

(Brom)fietsers

Tussen Kastanjelaan en Brusselseweg
Vanaf woensdagmiddag 5 oktober tot medio 2017 kunnen (brom)fietsers op de Fort Willemweg in beide richtingen veilig doorgaan via de rijbaan.

Tussen Brusselseweg en Gentelaan
Tussen Brusselseweg en Gentelaan verandert de verkeerssituatie niet en blijven (brom)fietsers gebruik maken van de tijdelijke fietspaden.

Voetgangers

Ter hoogte van basisschool ‘de Sprong’ realiseert bouwer Strukton een veilige oversteek voor voetgangers, door het werkvak heen.

Busreizigers

Busverkeer gaat door via de omleidingsroute voor autoverkeer. De bushalte aan het Frans van de Laarplein vervalt, de tijdelijke halte ter hoogte van de rotonde Brusselseweg/Fagotstraat blijft gehandhaafd.

Slim(mer) op weg

Er staat veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto. Meer informatie: www.maastrichtbereikbaar.nl.

Lees hier meer over de afsluiting van de Fort Willemweg tussen Kastanjelaan en Brusselseweg voor autoverkeer.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Houd rekening met wijzigingen.

 

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.