EN
> Home > Nieuws > Afsluiting Fort Willemweg voor autoverkeer

Afsluiting Fort Willemweg voor autoverkeer

Vanaf woensdagmiddag 5 oktober verandert de verkeerssituatie op de Fort Willemweg. Tussen Kastanjelaan en Brusselseweg sluiten we de rijbanen tot medio 2017 af voor autoverkeer in beide rijrichtingen. De afsluiting voor autoverkeer maakt het mogelijk om de rijbaan volledig in te richten als omleidingsroute voor (brom)fietsers.

Huidige situatie

Om ruimte vrij te maken voor de herinrichting van de rijbanen tussen Cabergerweg en Gentelaan geldt sinds maandag 29 augustus eenrichtingsverkeer op de Fort Willemweg. Automobilisten richting Maastricht-West en Via Regia kunnen doorgaan, voetgangers en (brom)fietsers worden omgeleid via de Koning Willem I straat, Ravelijnstraat en Halvemaanstraat (en vice versa).

Veilige routes voor alle weggebruikers

Een veilige route voor zowel voetgangers, (brom)fietsers als autoverkeer staat voorop, ongeacht omvang en duur van werkzaamheden. Langs het werkterrein op de Fort Willemweg is de ruimte te beperkt om zowel autoverkeer als (brom)fietsers om te leiden via de rijbaan. Vanuit de omgeving hebben we signalen ontvangen dat (brom)fietsers de omleidingsroute via de Ravelijn vaak negeren en toch doorgaan via de rijbaan. Dat levert regelmatig gevaarlijke situaties op.  Samen met de gemeente Maastricht hebben we de verkeerssituatie nauwkeurig onder de loep genomen en zijn we tot de conclusie gekomen dat aanpassingen onvermijdelijk zijn, ongeacht het feit dat de huidige verkeerssituatie voldoet aan de richtlijnen.

Ruim baan voor langzaam verkeer

Door de afsluiting van de Fort Willemweg voor autoverkeer, krijgen (brom)fietsers ruim baan. De huidige omleidingsroute via de Koning Willem I straat, Ravelijnstraat en Halvemaanstraat vervalt. Vanaf woensdagmiddag 5 oktober kunnen (brom)fietsers in beide rijrichtingen veilig doorgaan via de rijbaan, langs het werkterrein.

Let op: tussen Brusselseweg en Gentelaan blijven (brom)fietsers gebruik maken van de tijdelijke fietspaden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de verkeerssituatie tussen Cabergerweg en Gentelaan? Lees dan hier meer over de afsluitingen en omleidingen voor automobilisten, (brom)fietsers en voetgangers.

Slim(mer) op weg

Er staat veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto. Meer informatie: www.maastrichtbereikbaar.nl.

Download hier een grotere versie van bovenstaande afbeelding.


Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Houd rekening met wijzigingen.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.