EN
> Home > Nieuws > Langdurige afsluiting Cabergerweg

Langdurige afsluiting Cabergerweg

Update 30 augustus 2018

Bereikbaarheid bedrijven

Door het verleggen van de aanlanding van de Noorderbrug is er ruimte vrijgekomen om de Hoge en Lage Fronten opnieuw met elkaar te verbinden. Dat doen we door de aanleg van een onderdoorgang voor voetgangers bij de Cabergerweg, een zogenaamde ‘droge gracht’. De realisatie van de droge gracht is maandagavond 14 mei van start gegaan. Sindsdien is de Cabergerweg – tot begin oktober –  dicht voor autoverkeer tussen kruising Statensingel en Lage Frontweg. Tegelijkertijd richten we kruising Statensingel en aansluitende wegen opnieuw in. Tijdens de werkzaamheden rondom de Cabergerweg en kruising Statensingel blijven bedrijven steeds bereikbaar, al dan niet via omleidingsroutes.

Bereikbaarheid bedrijven rondom Cabergerweg en kruising Statensingel

P-Cabergerweg

Sinds maandagavond 14 mei is P-Cabergerweg bereikbaar via een nieuwe, definitieve in- en uitrit bij de Frontensingel.

Tankstation Cabergerweg

Het tankstation aan de Cabergerweg is bereikbaar via een ‘rechtsaffer’ vanaf de Frontensingel. Automobilisten kunnen na het tanken op het terrein van het tankstation keren en via dezelfde route terugrijden.

Cabergerweg---BEDRIJVEN---OKTOBER-2018

Het Radium

Het Kunstfront en het LAB-gebouw in Het Radium zijn tijdens de werkzaamheden via de Lage Frontweg bereikbaar voor voetgangers, (brom)fietsers en automobilisten*. Parkeren langs de Lage Frontweg is niet mogelijk. Automobilisten kunnen (betaald) parkeren bij P-Fort Willem. Kijk op www.hetradium.nl voor meer informatie.

* Vrachtverkeer kan niet doorrijden via de onderdoorgang bij de Lage Frontweg. In afstemming met de ondernemers in Het Radium kunnen vrachtwagenchauffeurs gebruikmaken van een tijdelijke doorsteek vanaf de Cabergerweg.

Bereikbaarheid-Radium-AUTO-EN-VRACHTVERKEER---oktober-2018

René Pans en Leen Bakker

Firma’s René Pans en Leen Bakker zijn tijdens de werkzaamheden steeds bereikbaar voor zowel auto- als langzaam verkeer. Automobilisten kunnen parkeren op het parkeerterrein naast Leen Bakker of een stukje verderop, naast de ingang van firma René Pans. Beide winkels zijn zowel te voet als per (brom)fiets steeds bereikbaar.

Speeltuin Fort Willem

Speeltuin Fort Willem is gedurende het speeltuinseizoen steeds bereikbaar via de oude rijbanen van de Fort Willemweg. Bezoekers kunnen parkeren op het nieuw ingerichte parkeerterrein. Via het voet- en fietspad is de ingang van de speeltuin ook voor voetgangers en (brom)fietsers steeds goed bereikbaar.

Slim(mer) op weg

Er staat nog altijd veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op www.maastrichtbereikbaar.nl en check de Slimme Kaart. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte.

Vooruitblik

Als de Cabergerweg weer open gaat voor alle verkeer – in de loop van oktober – gaan we meteen aan de slag met de herinrichting van kruising Bosscherweg/Boschstraat. Rijbanen, voet- en fietspaden worden allemaal volledig onder handen genomen. Naar verwachting bouwen we dan ook rotonde Brusselseweg om tot een kruispunt waar oost-west verkeer (en andersom) prioriteit krijgt. Begin 2019 ronden we de werkzaamheden voor het nieuwe Noorderbrugtracé af. Lees meer over de twee laatste grote klussen voor het Noorderbrugtracé.

Let op:

Planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Naarmate de werkzaamheden vorderen zullen ook van tijd tot tijd aanvullende verkeersmaatregelen nodig zijn. Houd daarom steeds rekening met wijzigingen.

Luchtfoto’s: Aron Nijs

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.