EN
> Home > Nieuws > Langdurige afsluiting Cabergerweg

Langdurige afsluiting Cabergerweg

Update 19 juli 2018

Voetgangers en (brom)fietsers

Door het verleggen van de aanlanding van de Noorderbrug is er ruimte vrijgekomen om de Hoge en Lage Fronten opnieuw met elkaar te verbinden. Dat doen we door de aanleg van een onderdoorgang voor voetgangers onder de Cabergerweg, een zogenaamde ‘droge gracht’. De realisatie van de droge gracht is maandagavond 14 mei van start gegaan. Sindsdien is de Cabergerweg – tot in de loop van september – dicht voor autoverkeer tussen kruising Statensingel en Lage Frontweg. Tegelijkertijd richten we kruising Statensingel en aansluitende wegen opnieuw in. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen doorgaan via een tijdelijke brug aan de westzijde van de Cabergerweg en een bypass dwars door het werkterrein bij kruising Statensingel. Hinder is echter onvermijdelijk.

Voetgangers en (brom)fietsers: verkeersmaatregelen voor langzaam verkeer

Cabergerweg: tijdelijke fietsbrug tussen Kastanjelaan en Statensingel

Sinds maandagavond 14 mei – tot in de loop van september – kunnen voetgangers en (brom)fietsers doorgaan via het fietspad aan de westzijde van de Cabergerweg. Ten zuiden van firma René Pans is vrijdag 11 mei een (tijdelijke) brug over het al uitgegraven deel van de droge gracht in gebruik genomen. Nog vóór de definitieve openstelling van de Cabergerweg wordt de tijdelijke brug vervangen door een definitieve voetgangers- en fietsbrug (kunstwerk B).

Cabergerweg---langzaam-verkeer---V2

Lage Frontweg: afgesloten tussen Cabergerweg en Gashouder

Tot in de loop van september is de Lage Frontweg tussen Cabergerweg en Gashouder afgesloten voor alle verkeer. Via de onderdoorgang ter hoogte van de nieuwe aanlanding is Het Radium steeds bereikbaar voor langzaam verkeer. Ter hoogte van Het Kunstfront /René Pans heeft bouwer Strukton een oversteekplaats voor voetgangers en (brom)fietsers gerealiseerd.

UPDATE 19 JULI 2018: kruising Statensingel: fietspad op3en vanaf vrijdagmiddag 20 juli

Kruising Statensingel wordt tegelijkertijd met de Cabergerweg onder handen genomen. Om ervoor te zorgen dat verkeer door kan gaan, werkt bouwer Strukton in fasen. Het zuidelijke deel – tussen Capucijnenstraat en Lindenkruis – is sinds vrijdag 13 juli open voor autoverkeer. Het fietspad gaat in de loop van vrijdagmiddag 20 juli open (tussen Capucijnenstraat en Maagdendries) Bedrijven en woningen rondom kruising Statensingel blijven steeds bereikbaar.

* Van maandagavond 14 mei tot in de loop van september is er géén bushalte bij kruising Statensingel. Vervoerder Arriva heeft woensdag 23 mei tijdelijke haltes in de directe omgeving in gebruik genomen.

UPDATE 19 JULI 2018: Maagdendries: open voor doorgaand verkeer vanaf vrijdagmiddag 20 juli

De rijbanen van de Maagdendries zijn netjes aangesloten op de nieuwe rijbanen van de Frontensingel en Statensingel. Bouwer Strukton heeft de Maagdendries – tussen kruising en Lindenkruis – van maandagavond 14 mei tot en met vrijdag 20 juli op de schop genomen. In de loop van vrijdagmiddag 20 juli kunnen automobilisten én (brom)fietsers weer als vanouds doorgaan.

UPDATE 19 JULI 2018: Capucijnenstraat: herinrichting afgerond

De Capucijnenstraat ise – tussen het Lindenkruis en de Statensingel – opnieuw ingericht. Het wegdek heeft nieuw asfalt gekregen, trottoirs en parkeervakken voorzien van nieuwe bestrating. Bouwer Strukton heeft de herinrichting inmiddels afgerond.

Frontensingel: voet- en fietspad afgesloten tot in oktober

Het voet- en fietspad langs de oude Sphinxfabrieken is al lange tijd afgesloten: sinds eind 2017. En daar komt voorlopig geen verandering in. Naar verwachting kunnen voetgangers en (brom)fietsers in de loop van het najaar weer doorgaan via de Frontensingel: dan gaat niet alleen het voet- en fietspad langs de oude Sphinxfabrieken weer open, maar ook een heel nieuw voet- en fietspad aan de overkant van de Frontensingel.

Slim(mer) op weg

Er staat nog altijd veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op www.maastrichtbereikbaar.nl en check de Slimme Kaart. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte.

Vooruitblik

Als de Cabergerweg weer open gaat voor alle verkeer – in de loop van september – gaan we meteen aan de slag met de herinrichting van kruising Bosscherweg/Boschstraat. Rijbanen, voet- en fietspaden worden allemaal volledig onder handen genomen. Naar verwachting bouwen we dan ook rotonde Brusselseweg om tot een kruispunt waar oost-west verkeer (en andersom) prioriteit krijgt. Begin 2019 ronden we de werkzaamheden voor het nieuwe Noorderbrugtracé af. Lees meer over de laatste twee grote klussen voor het Noorderbrugtracé.

Let op:

Planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Naarmate de werkzaamheden vorderen zijn van tijd tot tijd aanvullende verkeersmaatregelen nodig. Houd daarom steeds rekening met wijzigingen. Via www.noorderbrug-maastricht.nl en www.maastricht-bereikbaar.nl houden we weggebruikers op de hoogte.

Luchtofot: Aron Nijs

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.