EN
> Home > Nieuws > Langdurige afsluiting Cabergerweg

Langdurige afsluiting Cabergerweg

Update 3 september 2018

Voetgangers en (brom)fietsers

Door het verleggen van de aanlanding van de Noorderbrug is er ruimte vrijgekomen om de Hoge en Lage Fronten opnieuw met elkaar te verbinden. Dat doen we door de aanleg van een onderdoorgang voor voetgangers onder de Cabergerweg, een zogenaamde ‘droge gracht’. De realisatie van de droge gracht is maandagavond 14 mei van start gegaan. De Cabergerweg  is dicht voor autoverkeer tussen kruising Statensingel en Lage Frontweg tot begin oktober. Tegelijkertijd richten we kruising Statensingel en aansluitende wegen opnieuw in. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen doorgaan via een tijdelijke brug aan de westzijde van de Cabergerweg en een bypass dwars door het werkterrein bij kruising Statensingel. Hinder is echter onvermijdelijk.

3 september: UPDATE CABERGERWEG – OMLEIDINGEN VOOR VOETGANGERS EN (BROM)FIETSERS

Van maandag 14 mei tot woensdag 5 september werden voetgangers en (brom)fietsers omgeleid via een tijdelijke fietsbrug tussen Statensingel en Kastanjelaan (het fietspad achter firma René Pans). Om ruimte vrij te maken voor de bouw van een definitieve fietsbrug tussen Statensingel en Kastanjelaan, leiden we voetgangers en (brom)fietsers vanaf woensdag 5 september om via de oostzijde van de Cabergerweg, aan de kant van Het Radium en tankstation. Eind september zijn de nieuwe fietsroutes klaar voor gebruik en kunnen voetgangers en (brom)fietsers weer doorgaan via de westzijde van de Cabergerweg.

Cabergerweg---langzaam-verkeer---OKTOBER-2018

Lage Frontweg: afgesloten tussen Cabergerweg en Gashouder

Tot in de loop van september is de Lage Frontweg tussen Cabergerweg en Gashouder afgesloten voor alle verkeer. Via de onderdoorgang ter hoogte van de nieuwe aanlanding is Het Radium steeds bereikbaar voor langzaam verkeer. Ter hoogte van Het Kunstfront /René Pans heeft bouwer Strukton een oversteekplaats voor voetgangers en (brom)fietsers gerealiseerd.

UPDATE 19 JULI 2018: Capucijnenstraat: voortgang herinrichting

De Capucijnenstraat is – tussen het Lindenkruis en de Statensingel – opnieuw ingericht. Het trottoirs en parkeervakken zijn voorzien van nieuwe bestrating, nieuw asfalt voor het wegdek volgt later.

Frontensingel: voet- en fietspad afgesloten tot in de loop van oktober

Het voet- en fietspad langs de oude Sphinxfabrieken is al lange tijd afgesloten: sinds eind 2017. En daar komt voorlopig geen verandering in. Naar verwachting kunnen voetgangers en (brom)fietsers in de loop van het najaar weer doorgaan via de Frontensingel: dan gaat niet alleen het voet- en fietspad langs de oude Sphinxfabrieken weer open, maar ook een heel nieuw voet- en fietspad aan de overkant van de Frontensingel.

Slim(mer) op weg

Er staat nog altijd veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op www.maastrichtbereikbaar.nl en check de Slimme Kaart. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte.

Vooruitblik

Als de Cabergerweg weer open gaat voor alle verkeer – in de loop van oktober – gaan we meteen aan de slag met de herinrichting van kruising Bosscherweg/Boschstraat. Rijbanen, voet- en fietspaden worden allemaal volledig onder handen genomen. Naar verwachting bouwen we dan ook rotonde Brusselseweg om tot een kruispunt waar oost-west verkeer (en andersom) prioriteit krijgt. Begin 2019 ronden we de werkzaamheden voor het nieuwe Noorderbrugtracé af. Lees meer over de laatste twee grote klussen voor het Noorderbrugtracé.

Let op:

Planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Naarmate de werkzaamheden vorderen zijn van tijd tot tijd aanvullende verkeersmaatregelen nodig. Houd daarom steeds rekening met wijzigingen. Via www.noorderbrug-maastricht.nl en www.maastricht-bereikbaar.nl houden we weggebruikers op de hoogte.

Luchtofot: Aron Nijs

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.