EN
> Home > Nieuws > Afsluiting Borgharenweg 30 april – 4 mei

Afsluiting Borgharenweg 30 april – 4 mei

Het is lang rustig geweest rondom knooppunt Oost, het nieuwe knooppunt bij de brandweerkazerne. Toch zit het wegenwerk er nog niet op: de komende tijd gaan we hier weer volop aan de slag. Als eerste sluiten we de rijbanen van de Borgharenweg te hoogte van firma’s Wessem en Verfland aan op het nieuwe knooppunt.

Restpunten Borgharenweg

De aansluiting van de Borgharenweg en de nieuwe rijbanen van knooppunt Oost moet nog worden afgewerkt. Tegelijkertijd moet ook de in- en uitrit van firma Verfland opnieuw worden ingericht. In de week van maandag 30 april tot en met vrijdag 4 mei starten we met de werkzaamheden. Van maandag 30 april tot en met vrijdag 4 mei is de Borgharenweg tussen rotonde Balijeweg en knooppunt Oost afgesloten voor alle doorgaand verkeer.

Woningen en winkels blijven steeds bereikbaar voor bestemmingsverkeer!

Borgharenweg 1

Afwerking voor knooppunt Oost

Van maandag 14 mei tot en met vrijdag 18 mei brengen we de laatste deklagen asfalt aan op de rijbanen en fietspaden van knooppunt Oost *, uitgezonderd op de rijbanen van de Willem Alexanderweg. Werkzaamheden vinden telkens van 20.00 tot 06.00 uur plaats om verkeer zo min mogelijk te hinderen. Autoverkeer wordt met gele borden omgeleid, voetgangers en (brom)fietsers kunnen steeds doorgaan. Asfaltwerkzaamheden op de Willem Alexanderweg worden later ingepland. We houden u op de hoogte!

* Asfaltwerkzaamheden eindigen ter hoogte van de projectgrens van het nieuwe Noorderbrugtracé. Wegenwerk op en rond rijbanen en fietspaden die geen onderdeel zijn van het project Noorderbrugtracé valt onder verantwoordelijkheid van wegbeheerder gemeente Maastricht.

Nieuwe verkeerssituatie Borgharenweg

Op aandringen van buurtraad Borgharen en Dorpsraad Itteren richt wegbeheerder gemeente Maastricht eenrichtingsverkeer in op de Borgharenweg. Vanaf vrijdagmiddag 4 mei kan alleen autoverkeer in noordelijke richting – naar rotonde Balijeweg – nog doorgaan via de Borgharenweg. Automobilisten richting Viaductweg moeten doorrijden via de Willem Alexanderweg. De nieuwe verkeerssituatie verbetert de verkeersveiligheid voor (brom)fietsers, die in beide richtingen door kunnen blijven gaan.

Slim(mer) op weg

Er staat nog altijd veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op www.maastrichtbereikbaar.nl en check de Slimme Kaart. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte.

Let op:

Planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Houd daarom steeds rekening met wijzigingen.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.