EN
> Home > Nieuws > Van afrit naar eyecatcher

Van afrit naar eyecatcher

‘De Krul’

Na de sloop van de oude aanlanding van de Noorderbrug is één restant achtergebleven: de voormalige afrit richting stadscentrum/Bosscherweg. De betonnen kolos is een blijvende herinnering aan de voormalige aanlanding en wordt de komende tijd ingericht als uitkijktoren en wandelverbinding in de Lage Fronten. Een stoer element, dat een stoere (werk)naam verdient: ‘De Krul’.

20190405-opname-zonder-titel-9855_40576527353_o

Van onder naar boven en omgekeerd

De Krul is na openstelling van het Frontenpark een eycatcher in de Lage Fronten. Wandelaars kunnen hier naar boven lopen om vervolgens via een nieuw te bouwen trappentoren weer naar beneden te gaan. Of andersom, want dat kan natuurlijk ook. Zo voegt De Krul een extra dimensie toe aan de ongepolijste omgeving van het Frontenpark. Aan de voet richt bouwer Strukton Civiel een pleintje in dat aansluit op het toekomstige fietspad Boschstraat/Bosscherweg <-> Noorderbrug.

2019011-TrappentorenFolly-R_2_Logo

Afwerking van De Krul

Bouwer Strukton Civiel knapt De Krul de komende maanden op. Aanpassingen worden alleen uitgevoerd als dat nodig is voor de veiligheid van toekomstige gebruikers. Als verwijzing naar het infraverleden blijft het wegdek liggen en de geleiderails staan. Op de kop van De Krul sluiten de bouwers de holle binnenkant af en plaatsen een stevig hekwerk om valpartijen te voorkomen. Naast De Krul bouwt Strukton tegelijkertijd de trappentoren op. Met zogenaamde ‘perfopanelen’ – geperforeerde beplating – in de kleuren wit en rood wordt de grote trappentoren afgewerkt.

2019011-TrappentorenFolly-R_4_Logo

Uitkijkpunt+

Voorlopig is De Krul vooral een uitkijkpunt. Van bovenaf hebben wandelaars immers een perfect uitzicht over de Lage Fronten en het noordelijke deel van het Sphinxkwartier. In een later stadium is het mogelijk dat De Krul ook op andere manieren wordt ingezet. Bijvoorbeeld voor voorstellingen, optredens en/of exposities. Zo transformeert De Krul van betonkolos naar een ware eyecatcher!

Fotografie: Fred Berghmans

Visualisaties: Strukton Civiel en Anteagroup

Geplaatst: 29 januari 2019

 

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.