EN
> Home > Nieuws > UPDATE: aansluiten kruising Belvédèrelaan/Sandersweg

UPDATE: aansluiten kruising Belvédèrelaan/Sandersweg

Binnen het bedrijventerrein Bosscherveld leggen de wegenbouwers van Strukton Civiel sinds geruime tijd nieuwe rijbanen en een nieuw fietspad aan voor de Belvédèrelaan. De nieuwe rijbanen sluiten in het noorden aan op de nieuwe rotonde Brusselseweg. Vanaf maandag 21 augustus kan verkeer zo via de verlengde Belvédèrelaan snel van en naar België doorgaan.

De nieuwe rijbanen en fietspad van de verlengde Belvédèrelaan zijn intussen zo goed als gereed. Wel moeten deze nog worden aangesloten op de Sandersweg. De werkzaamheden starten meteen na Pinkstermaandag en nemen ruim twee weken tijd in beslag. Alle verkeer moet rekening houden met afsluitingen en omleidingen.

UPDATE: verkeershinder

Volgens planning zou de kruising Dandersweg/Belvéèrelaan woensdag 21 juni opengaan voor verkeer. Door de tropische temperaturen koelt het asfalt echter onvoldoende af. De kruising blijft daarom afgesloten totdat het asfalt alsnog is afgekoeld. De datum van openstelling is dan ook afhankelijk van de weersomstandigheden.

Slim(mer) op weg

Er staat veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en kunnen wijzigen. Via onze website, facebook, twitter en digitale nieuwsbrief houden we u voortdurend op de hoogte.

Foto: Fred Berghmans

Update: 22 juni 2017

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.