EN
> Home > Nieuws > Aan de slag op en rond de Frontensingel

Aan de slag op en rond de Frontensingel

Sinds maandag 21 augustus gaat verkeer door via de nieuwe hoofdrijbanen van de Noorderbrug. De oude aanlanding is niet meer nodig en wordt volledig gesloopt. Vanaf maandag 23 oktober start de sloop boven Zuid-Willemsvaart en Bosscherweg. Dan sluiten we zowel de Bosscherweg als de Frontensingel richting Cabergerweg/Statensingel/Noorderbrug af voor autoverkeer. Verkeer richting Cabergerweg/Statensingel/Noorderbrug  schuiven we op naar de andere kant van de Frontensingel. Tussen de oude aanlanding en voormalige Sphinxfabrieken kan autoverkeer in twee richtingen doorgaan.

Slopen en bouwen

De oude aanlanding bestaat niet alleen uit brugdekken op pijlers maar – tussen Boschstraat en Statensingel – ook uit een lange aardebaan (oftewel talud). Tot begin 2018 slopen we het volledige talud, inclusief het voormalige milieupark aan de Frontensingel. Vervolgens bouwen we nieuwe rijbanen op, ter plekke van het oude talud en de huidige rijbaan richting Cabergerweg/Statensingel/Noorderbrug.

Voorbereidingen

Om ervoor te zorgen dat autoverkeer op de Frontensingel tijdens de werkzaamheden steeds in beide richtingen door kan gaan, schuiven we verkeer richting Cabergerweg/Statensingel /Noorderbrug op naar de andere kant van de Frontensingel. Tussen de oude aanlanding en voormalige Sphinxfabrieken kan het autoverkeer in twee richtingen rijden. Daar zijn wel eerst nog voorbereidende werkzaamheden voor nodig. De komende weken rooien we daarom – onder andere -enkele bomen, breken we een deel van de middenberm op en plaatsen we nieuwe banden langs de rijbanen.

Fietspad afgesloten

Tijdens de ombouw kan autoverkeer op de Frontensingel in beide rijrichtingen doorgaan. Om oponthoud ter hoogte van de in- en uitrit van parkeerterrein Sphinx zoveel mogelijk te vermijden, sluiten we het fietspad van de Frontensingel af van maandag 23 oktober tot in 2018. Via de Maagdendries wordt (brom)fietsverkeer omgeleid.

Herinrichting-Frontensingel---fase-1

Vooruitblik

In 2018 gaat de herinrichting van de Frontensingel verder. Dan nemen de wegenbouwers van Strukton Civiel de rijbaan richting Boschstraat op de schop. Tot in de zomermaanden schuiven we verkeer telkens weer op om ruimte vrij te maken voor het wegenwerk. Verkeer kan zo steeds in beide rijrichtingen doorgaan, uitgezonderd tijdens de laatste fase van de werkzaamheden. Dan zijn de nieuwe op- en afritten van de Noorderbrug richting Bosscherweg/stadscentrum open voor verkeer en sluiten we de Frontensingel in beide rijrichtingen af om de puntjes op de i te zetten.

* Parkeerterreinen Sphinx en Cabergerweg blijven tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar!

Slim(mer) op weg

Er is al veel werk verzet voor het project Noorderbrugtracé, maar we zijn er nog niet. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Houd rekening met wijzigingen

Geplaatst: 4 oktober 2017

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.