EN
> Home > Nieuws > Asfaltwerk bij de Willem Alexanderweg

Asfaltwerk bij de Willem Alexanderweg

De wegenbouwers van Strukton Civiel hebben nog maar kort geleden de laatste asfaltlaag aangebracht op een groot deel van de rijbanen en fietspaden rondom knooppunt Oost, het knooppunt bij de brandweerkazerne. De Willem Alexanderweg én de noordelijke rijbaan van knooppunt Oost zijn nog niet onder handen genomen: dat is een klus die volgt in de avond en nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juni a.s.

Avond en nachtwerk

Om verkeer zo min mogelijk te hinderen wordt het asfaltwerk  ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd. Werkzaamheden beginnen in de avond van donderdag 14 juni, 20.00 uur en gaan door tot vrijdagochtend 15 juni, 06.00 uur. Automobilisten moeten rekening houden met de volgende afsluitingen:

  • Willem Alexanderweg, vanaf tankstation tot Borgharenweg
  • Noordelijke rijbaan van knooppunt Oost (tussen Willem Alexanderweg en Borgharenweg)
  • Dolmanstraat:: tussen Bersebastraat en Willem Alexander afgesloten voor doorgaand verkeer (woningen zijn bereikbaar voor bestemmingsverkeer)
  • Borgharenweg richting Borgharen rechtsaffer naar Willem Alexanderweg en richting centrum linksaffer naar de Willem Alexanderweg

Automobilisten worden met gele borden omgeleid

Vooruitblik: forse hinderklus in de planning 

Nog voor de zomervakantie vervangen we de voegovergangen van de spoorviaducten ter hoogte van de Mosa/Glasfabriek. Dat wordt een forse klus waarbij we tegelijkertijd het asfalt van de spoorviaducten vanaf beton tot en met deklagen volledig vernieuwen. Weggebruikers moeten dan rekening houden met stevige hinder door weekendafsluitingen van de Viaductweg. We houden u op de hoogte!

Slim(mer) op weg

Er staat nog altijd veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op www.maastrichtbereikbaar.nl en check de Slimme Kaart. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte.

Let op:

Planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Houd daarom steeds rekening met wijzigingen.

Foto: Fred Berghmans

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.