EN
> Home > Nieuws > Van Bosscherweg naar knoop Boschpoort

Van Bosscherweg naar knoop Boschpoort

Aansluiten Bosscherweg op nieuwe op- en afritten Noorderbrug

Sinds het najaar van 2017 richten we de Bosscherweg tussen spoor en sluis stapsgewijs opnieuw in. De komende weken gaan we verder met wegenwerk ter hoogte van de nieuwe aanlanding: daar sluiten we de rijbanen van de Bosscherweg aan op de nieuwe op- en afritten van knoop Boschpoort.

Update 22 maart 2018

Knoop Boschpoort

De nieuwe aanlanding van de Noorderbrug is sinds augustus 2017 in gebruik. Dat geldt echter nog niet voor de nieuwe op- en afritten van en naar het stadscentrum en Boschpoort, de zogenaamde ‘knoop Boschpoort’. Binnen het werkterrein is de opbouw van knoop Boschpoort intussen flink opgeschoten. Naar verwachting kunnen we de op- en afritten begin mei in gebruik nemen. Sinds maandag 12 maart zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen: het aansluiten van de rijbanen van de Bosscherweg op de nieuwe op- en afritten.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Voor volgende week staat opnieuw vrieskou in de weersverwachting. Als de vorst in de grond trekt kan het nodig zijn het weekendwerk uit te stellen.

Weekendwerk tussen Voedingskanaalweg en nieuwe aanlanding

Eind maart nemen we de rijbanen van de Bosscherweg tussen Voedingskanaalweg en nieuwe aanlanding grondig onder handen en brengen we de deklagen asfalt aan. Gedurende het weekend van vrijdagavond 23 maart, 20.00 uur t/m zondag 25 maart, 24.00 uur werken we dag en nacht door om de rijbanen opnieuw in te richten. Van vrijdag 23 maart, 20.00 uur tot zondag 25 maart, 18.00 uur is de Bosscherweg tussen Gebroeders van Limburgstraat en nieuwe aanlanding afgesloten voor autoverkeer in beide rijrichtingen. Automobilisten worden omgeleid via het sluisje richting bedrijventerrein Bosscherveld. Voetgangers en (brom)fietsers worden langs het werkvak geleid.

Linksaffer Gebroeders van Limburgstraat

Vanaf vrijdag 23 maart (omstreeks het middaguur) is de linksaffer vanuit de Gebroeders van Limburgstraat is definitief afgesloten zodat verkeer op de Bosscherweg beter kan doorstromen. Verkeer vanuit de Gebroeders van Limburgstraat met bestemming Noorderbrug of stadscentrum moet vanaf dan doorgaan via de Voedingskanaalweg en/of Pastoor Moormanstraat. 

Rijroutes knoop Boschpoort

Bekijk hieronder een impressie van de rijroutes van knoop Boschpoort

BVD000 Webkaart Knooppunt Bosscherweg - Afrit Centrum

Vooruitblik

Fietspad Noorderbrug
Naar verwachting nemen we het fietspad van de Noorderbrug medio mei weer in gebruik. We zijn er dan echter nog niet: pas in het najaar van 2018 sluiten ook de fietspaden van de Bosscherweg en Boschstraat aan op het nieuwe Noorderbrugfietspad.

Ombouw Cabergerweg
Eind mei start de bouw van de zogenaamde ‘droge gracht’ bij de Cabergerweg. De droge gracht verbindt straks de Hoge en Lage Fronten tot één groot Frontenpark. Maar dat duurt nog even: om ruimte vrij te maken voor de realisatie van de droge gracht is de Cabergerweg van eind mei tot medio september 2018 afgesloten voor autoverkeer tussen kruising Statensingel en Lage Frontweg. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden doorgaan via het fietspad aan de westzijde.

Ombouw kruispunt Boschstraat/Bosscherweg
Na de zomervakantie van 2018 start één van de laatste grote klussen van het nieuwe Noorderbrugtracé: dan richten we het kruispunt Boschstraat/Bosscherweg opnieuw in. Verkeer moet tijdens deze werkzaamheden rekening houden met stevige hinder.

Opgelet: herinrichting centrum Smeermaas
Vanaf maandag 5 maart tot juni 2018 is kruispunt Brusselseweg-Maastrichterweg-Maaseikersteenweg volledig afgesloten. Kijk voor actuele informatie over de werkzaamheden in Smeermaas op www.maastricht-bereikbaar.nl of www.lanaken.be/werkensmeermaas.

Foto: Fred Berghmans

Gepubliceerd 5 maart 2018

 

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.