EN
> Home > Nieuws > Afsluiting Fagotstraat en Nobellaan voor autoverkeer

Afsluiting Fagotstraat en Nobellaan voor autoverkeer

Sinds eind augustus kan autoverkeer op de Fagotstraat en Nobellaan niet meer doorgaan richting Brusselseweg. Vanaf maandag 9 januari  verandert de verkeerssituatie opnieuw: dan sluiten we ook de rijbaan richting Via Regia af voor autoverkeer. Tot eind februari 2017 zijn de Fagotstraat en Nobellaan alleen toegankelijk voor (brom)fietsverkeer. Daarna is de herinrichting van de rijbanen gereed en gaan de Fagotstraat en Nobellaan weer open voor autoverkeer.

Noordzijde is klaar

Om ruimte vrij te maken voor de herinrichting van de rijbanen tussen Gentelaan en Brusselseweg is de rijbaan richting Brusselseweg sinds eind augustus afgesloten voor autoverkeer. (Brom)fietsers gaan door via een tijdelijk fietspad, langs de rijbaan. In de afgelopen maanden hebben de wegenbouwers van Strukton een nieuwe noordelijke rijbaan en fietspad aangelegd, inclusief middenbermen die ervoor zorgen dat langzaam verkeer straks veilig kan oversteken.

Nu aan de slag aan de zuidzijde

Omdat de herinrichting van de noordelijke rijbanen van de Fagotstraat en Nobellaan is afgerond, verlegt bouwer Strukton het werkterrein naar de zuidkant. Omdat het gros van de werkzaamheden al tijdens de eerste fase is uitgevoerd, neemt fase 2 minder tijd in beslag: tot eind februari.  Zodra de ombouw van de zuidzijde van start gaat moet verkeer echter opnieuw schuiven, deze keer naar de nieuw aangelegde noordzijde.

Veiligheid voorop

Om er zeker van te zijn dat alle verkeer tijdens de werkzaamheden veilig door kan gaan, hebben we de omleidingen samen met de gemeente Maastricht grondig onder de loep genomen. Vooral het nieuwe fietspad – bestemd voor eenrichtingsverkeer –is daarbij uitgebreid aan bod gekomen. Daaruit is naar voren gekomen dat een veilige omleidingsroute voor (brom)fietsers alleen mogelijk is via de rijbaan. Daarom sluiten we de Fagotstraat en Nobellaan van maandag 9 januari tot eind maart/begin april 2017 af voor alle autoverkeer.

Omleidingsroute voor autoverkeer

Naar Maastricht-West
Verkeer richting Maastricht-West wordt omgeleid via de Cabergerweg, Carl Smulderssingel, Het Rondeel, Peter Huyssenslaan, Brusselseweg, Clavecymbelstraat en Cantecleerstraat.

Naar de Noorderbrug/Centrum Maastricht-Noord
Verkeer richting Noorderbrug leiden we vanaf de Gentelaan om naar de Cantecleerstraat,  Clavecymbelstraat, Peter Huyssenslaan en Cabergerweg.

Slim(mer) op weg

Er staat veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto. Meer informatie: www.maastrichtbereikbaar.nl.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Houd rekening met wijzigingen.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.