EN
> Home > Themas > Bereikbaarheid tijdens bouw

Bereikbaarheid tijdens bouw

Het Noorderbrugtracé strekt zich uit over een lengte van zo’n vijf kilometer: van Limmel (Maastricht-Oost) tot aan de Nobellaan (Maastricht-West) en de Brusselseweg (Maastricht-Noordwest). In de komende jaren – tot eind 2018 – verandert in en langs het tracé de verkeersstructuur door de herinrichting van bestaande en aanleg van nieuwe wegen.

Tijdens de bouwwerkzaamheden krijgt de bereikbaarheid van het Centrum en de wijken rondom het Noorderbrugtracé veel aandacht. Door slim plannen en bouwen, maar óók door slim reizen. Zo zijn er steeds 2×2 rijstroken beschikbaar en werken we voortdurend samen met Maastricht Bereikbaar. Toch moeten weggebruikers tot eind 2018 rekening houden met hinder door – bijvoorbeeld – versmalde rijstroken, gewijzigde rijroutes en/of extra reistijd. Waar nodig sluiten we wegen af. Meestal kortdurend, bijvoorbeeld tijdens weekenden. Maar soms ook voor langere duur. Om ervoor te zorgen dat omleidingsroutes voortdurend beschikbaar zijn, knippen we de werkzaamheden op in onderdelen.

Medio 2016 zijn de eerste echte bouwwerkzaamheden voor het Noorderbrugtracé begonnen. Allereerst ter hoogte van knooppunt Oost, het huidige kruispunt Viaductweg/Willem Alexanderweg, maar ook op en rond de Noorderbrug. Verkeer op de Noorderbrug kan tot in de loop van 2017 doorgaan, maar moet vanaf maandag 20 maart 2017 rekening houden versmalde rijstroken en een lagere maximumsnelheid. Eén rijstrook richting Vaidcutweg sluiten we af om ruimte vrij te maken voor de renovatie van het brugdek. In de nacht van zondag 6 op maandag 7 augustus 2017 gaat de Noorderbrug twee weken lang dicht voor alle verkeer. Dan schuiven we een nieuwe brugdeel in en sluiten we de nieuwe aanlanding aan op het wegennet.

Het voet- en fietspad van de Noorderbrug sluiten we langdurig af. Voetgangers en (brom)fietsers moeten van 20 maart 2017 tot in de zomer van 2018 rekening houden met een omleiding via de Wilhelminaburg. In Maastricht-West verlengen we de Belvédèrelaan tot aan de Brusselseweg en verleggen we de kruising Fort Willemweg/Cabergerweg iets naar het zuiden.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en kunnen wijzigen. Via onze website, facebook, twitter en digitale nieuwsbrief houden we u voortdurend op de hoogte!M_Bereikbaar_logo_FC

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.