EN
> Home > Nieuws > Nieuwe hoofdrijbanen Noorderbrug open voor verkeer!

Nieuwe hoofdrijbanen Noorderbrug open voor verkeer!

Sinds vanochtend – 03.30 uur – rijdt verkeer tussen de A2 en het stadscentrum en Maastricht-West door via de nieuwe hoofdrijbanen van de Noorderbrug! In de afgelopen twee weken hebben we een 200 meter lang brugdeel gesloopt, een nieuw brugdeel met een lengte van 180 meter op de vrijgekomen plek ingeschoven en aangesloten op het bestaande brugdek en nieuwe aanlanding. De #inschuifoperatie is verlopen volgens een bijzonder strakke planning, waarbij de bouwers van Strukton dag en nacht hebben doorgewerkt.

Opgelet: nieuwe verkeerssituatie!

Met de ingebruikname van de hoofdrijbanen van de Noorderbrug zijn de rijroutes tussen A2 en Maastricht-Centrum, Maastricht-West en Lanaken/Smeermaas fors veranderd. Tegelijkertijd zijn ook de routes naar sommige parkeerterreinen anders. Wees alert, let goed op de borden en zet het navigatiesysteem uit.

Rijroutes tot zomer 2018

Nu de nieuwe hoofdrijbanen in gebruik zijn genomen, gaat bouwer Strukton door met de realisatie van de nieuwe op- en afritten van de toekomstige knoop Boschpoort. Verkeer moet rekening houden met de volgende nieuwe routes:

  • Voor verkeer richting stadscentrum geldt tot in de zomer van 2018 een omleidingsroute via de Cabergerweg, Frontensingel, Boschstraat/Bosscherweg. Diezelfde route geldt ook voor de terugweg naar de A2.
  • Verkeer vanuit de Fort Willemweg en de Belvédèrelaan (de nieuwe verbinding tussen Smeermaas en Maastricht) kan voortaan rechtstreeks doorgaan naar de Noorderbrug en andersom.

Bekijk de nieuwe rijroutes op de kaart hieronder:

Rijroutes-vanaf-21-8

Download bovenstaande kaart hier

We zijn er nog niet…

De realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé gaat door tot eind 2018. In het komende jaar staan er dan ook nog veel werkzaamheden in de planning. De belangrijkste klussen zetten we voor u op een rij:

A2 Maastricht buren: herinrichting Viaductweg en Terblijterweg

De inschuifoperatie van de Noorderbrug is voorbij, maar afsluitingen en omleidingen zijn nodig zolang de werkzaamheden voor het project Noorderbrugtracé duren. Dat geldt ook voor project A2 Maastricht. Vanaf september start de laatste forse klus voor de afbouw van het totale verkeerssysteem bij Geusselt: de herinrichting van de Viaductweg en de Terblijterweg. Lokaal en regionaal autoverkeer naar en vanuit de omliggende wijken krijgt dan te maken met langdurige afsluitingen en omleidingen. Verkeer van en naar de Noorderbrug kan doorgaan via de viaducten bij kruispunt Viaductweg/Meerssenerweg.

Blijf op de hoogte!

Meer weten over de realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Ook via Facebook en Twitter houden we u op de hoogte van actuele en toekomstige activiteiten en werkzaamheden. U vindt onze Facebook account op BelvedereMaastricht. Volgt u ons liever op Twitter? Ga dan naar @Belvedere043.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.