EN
> Home > Nieuws > Nieuwe aanlanding tijdens bouwvak 2017 aangesloten op bestaande Noorderbrug

Nieuwe aanlanding tijdens bouwvak 2017 aangesloten op bestaande Noorderbrug

Noorderbrug afgesloten van zondagnacht 6 tot maandagochtend 21 augustus

Tijdens de bouwvak van 2017 – vanaf zondagnacht 6 tot maandagochtend 21 augustus – wordt de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug aangesloten op de bestaande brug. Gedurende de werkzaamheden is de Noorderbrug twee weken lang voor alle verkeer afgesloten. Tijdens de afsluiting wordt een deel van de bestaande brug gesloopt, een nieuw brugdeel ingeschoven (zie afbeelding) en voorzien van asfalt en markeringen. Naar verwachting kan verkeer vanaf maandagochtend 21 augustus via de nieuwe aanlanding rechtstreeks doorgaan naar de Belvédèrelaan en/of Maastricht-West.

Druk najaar ontzien, één keer hinder voor weggebruikers

De operatie om het nieuwe brugdeel tijdens de bouwvak in één keer in te schuiven en aan te sluiten is een optimalisatie van eerdere plannen. Oorspronkelijk was het idee om het autoverkeer tijdelijk (voor 4,5 maanden) via een bypass te laten rijden. In die plannen was het noodzakelijk om de brug drie keer een weekend lang af te sluiten. Om de najaarsdrukte te ontzien en om weggebruikers maar één keer met hinder en nieuwe situaties te confronteren is besloten de hele operatie in één keer tijdens de relatief rustige bouwvak te plannen. We kiezen dus voor eenmalige ‘korte en hevige’ hinder.

Samen houden we Maastricht Bereikbaar

Voorafgaand aan de afsluiting, maar vooral ook tijdens de afsluiting bieden we samen met Maastricht Bereikbaar een uitgebreid pakket aan maatregelen om de stad en regio bereikbaar te houden. We roepen iedereen op om slim te reizen: pak de fiets, neem het OV of parkeer slim, bijvoorbeeld op een P+R. Zowel voor inwoners van Maastricht als voor bezoekers van de stad en voor forenzen zijn er verschillende interessante acties. Meer weten? Ga dan naar  www.maastrichtbereikbaar.nl/noorderbrug. 

Operatie volgen

Via een webcam kunnen belangstellenden de inschuifoperatie op de voet volgen. Komt u liever zelf een kijkje nemen? Samen met Strukton Civiel bekijken we waar een veilige kijkplek kan worden ingericht.

Blijf op de hoogte!

Via deze website en de website van Maastricht Bereikbaar blijft u op de hoogte. U kunt zich hier ook aanmelden voor de nieuwsbrieven. In de aanloop naar de afsluiting van de Noorderbrug zal verder uitgebreide communicatie plaatsvinden, ook euregionaal.

Meer vragen en antwoorden over het afsluiten van de Noorderbrug.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.