EN
> Home > Nieuws > Kabelwerk rondom kruising Statensingel

Kabelwerk rondom kruising Statensingel

In de loop van 2018 krijgen de Cabergerweg, kruispunt Statensingel en Frontensingel een heel nieuwe inrichting. Zo zorgen we ervoor dat de rijbanen goed aansluiten op de nieuwe wegen van het Noorderbrugtracé. Voordat het wegenwerk van start kan gaan, verleggen we tal van kabels en leidingen.

Kabelwerk Cabergerweg/Statensingel: hardnekkige ondergrond

Sinds afgelopen zomer heeft firma BAM kabels en leidingen verlegd aan weerszijden van de Cabergerweg. Het merendeel van de kabels en leidingen ligt inmiddels op een nieuwe locatie, uit de buurt van toekomstige rijbanen en fietspaden. Maar de ondergrond werkt niet mee: oude (wees)kabels, leidingen en betonresten zitten het kabelwerk regelmatig in de weg. We zijn er dan ook nog niet: de komende tijd gaat firma BAM opnieuw aan de slag tussen kruising Statensingel en Lage Frontweg/Kastanjelaan. Tegelijkertijd vernieuwt BAM – in opdracht van een Enexis – een gasleiding in de Capucijnenstraat.

Kabelwerk kruising Statensingel: tot in de zomer

Fase 1: van maandag 5 februari tot en met vrijdag 9 maart

Sinds begin februari is BAM aan het werk rondom de kruising Statensingel. Om ervoor te zorgen dat voetgangers en (brom)fietsers zoveel mogelijk door kunnen gaan, schuiven we de oversteek een klein eindje op (zie afbeelding hieronder). Autoverkeer moet tot medio maart rekening houden met rijstrookafsluitingen.

Kruising-Statensingel---tijdelijke-bypass

Van dinsdag 6 februari tot en met vrijdag 12 maart:
Vanaf dinsdag 6 februari is het fietspad aan de oostzijde van de Cabergerweg tussen Statensingel en Lage Frontweg afgesloten. (Brom)fietsers leiden we om via de westzijde van de Cabergerweg. Naar verwachting gaat het fietspad in de loop van vrijdag 9 maart weer open.

Fietspad-Cabergerweg-FEB-MRT-2018

Fase 2: van maandag 12 tot en met vrijdag 22 maart

Naar verwachting start firma BAM vanaf maandag 12 maart opnieuw met kabel- en leidingwerk in en rond het oostelijke fietspad van de Cabergerweg, tussen firma Pans en Statensingel. Twee weken lang sluiten we het fietspad af tussen nieuwe rijbanen van de Fort Willemweg en Statensingel. Voetgangers en (brom)fietsers richting Maastricht-West kunnen doorgaan via het voet- en fietspad langs het tankstation en Radiumterrein.  Voetgangers en (brom)fietsers naar het stadscentrum leiden we via de Lage Frontweg om richting Statensingel (zie afbeelding hieronder).

Fietspad-kastanjelaan-statensingel---MAART-2018
Veiligheid voorop: volg de (gele) borden

Zowel de Cabergerweg als kruising Statensingel zijn belangrijk loop- en fietsroutes voor langzaam verkeer van en naar Maastricht-West. De grote drukte in combinatie met werkzaamheden en krappe (werk)ruimte levert dan ook de nodige overlast op voor voetgangers, (brom)fietsers én bouwers. Waar mogelijk proberen we hinder te vermijden, maar dat is niet altijd mogelijk. Let daarom altijd goed op als u op pad gaat en volg – voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van mede-weggebruikers – de aangegeven omleidingsroutes.

Werken in de ondergrond

Bij werkzaamheden in de ondergrond bestaat er kans op vertragingen. Bijvoorbeeld omdat er onbekende (wees)kabels worden aangetroffen die firma BAM niet mag opruimen zonder toestemming van de netbeheerder. Planningen zijn dan ook naar huidige inzichten en kunnen wijzigen.

Vooruitblik

Het kabel- en leidingwerk rondom de Cabergerweg, Statensingel en Frontensingel gaat in de eerste helft van 2018 volop verder. Het wegenwerk sluit daarop aan en gaat door tot in het najaar van 2018. Weggebruikers moeten tijdens de werkzaamheden voor het nieuwe Noorderbrugtracé steeds rekening blijven houden met hinder door afsluitingen en omleidingen. Vertrouwde rij- en fietsroutes veranderen dan voortdurend. Blijf alert en let goed op de (gele) borden.

Slim(mer) op weg

Er staat nog altijd veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en kunnen wijzigen. Via onze website, facebook, twitter en digitale nieuwsbrief houden we u voortdurend op de hoogte!

Foto boven: Fred Berghmans. Luchtfoto’s: Aron Nijs

Update: 6 februari 2018

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.