EN
> Home > Gebieden > Maastricht-West

Maastricht-West

Maastricht-WestNEWEen belangrijk onderdeel van het project Noorderbrugtracé is de herinrichting van de rijbanen tussen de Cabergerweg en Nobellaan. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen straks via een brede middenberm makkelijk en veilig oversteken. Ook voor automobilisten verandert de verkeerssituatie: om de doorstroming zoveel mogelijk te bevorderen is links afslaan straks niet meer mogelijk. De Ravelijn, Caberg en Brusselsepoort blijven ook in de toekomst gewoon bereikbaar, maar dan via andere rijroutes dan de huidige. De herinrichting van de rijbanen is sinds september 2016 in volle gang. De Nobellaan en Fagotstraat zijn inmiddels weer open voor (bestemmings)verkeer. De herinrichting van de Fort Willemweg gaat nog door maandag 7 augustus 2017. Klik op de afbeelding hiernaast voor een grotere versie.

Update: 20 juli 2017

Ingebruikname Fort Willemweg en Belvédèrelaan

Vanaf maandag 7 augustus

De realisatie van de nieuwe verkeersstructuur voor Maastricht-West is alweer bijna een jaar geleden begonnen. Maar het einde van de eerste fase van de werkzaamheden komt nu dan toch echt in zicht. Vanaf maandag 7 augustus gaan de nieuwe rijbanen van de Fort Willemweg – tussen Cabergerweg en rotonde Brusselseweg – open voor (bestemmings)verkeer. Tegelijkertijd nemen we ook de verlengde Belvédèrelaan in gebruik.

Nieuwe verkeerssituatie

Voor autoverkeer

Vanaf maandag 7 augustus kunnen automobilisten via de nieuwe rijbanen van de Fort Willemweg weer doorgaan van en naar de Cabergerweg. Ter hoogte van de Cabergerweg sluiten de rijbanen aan op een nieuw kruispunt, iets ten zuiden van het bestaande kruispunt. Van daaruit kan verkeer doorgaan naar het bedrijventerrein Bosscherveld en/of de Belvédèrelaan*. De Belvédèrelaan sluit vervolgens aan op de nieuwe rotonde Brusselseweg. Verkeer van en naar België rijdt via de rotonde door zonder eerst de doseerlichten op de Brusselseweg te passeren.

*Vanaf maandag 21 augustus – na ingebruikname van de nieuwe aanlanding – kan verkeer via de nieuwe rijbanen van de Fort Willemweg en de Belvédèrelaan ook doorgaan van en naar de Noorderbrug.

Bekijk hier een visualisatie van de rijroutes vanaf maandag 7 augustus

Voor (brom)fietsers

Ook voor (brom)fietsers verandert de verkeerssituatie vanaf maandag 7 augustus. Via het nieuwe fietspad langs de Fort Willemweg kunnen (brom)fietsers doorgaan naar de Belvédèrelaan en verder. De huidige rijbaan van de Fort Willemweg – parallel aan Radium Foam – wordt afgesloten voor autoverkeer (uitgezonderd bestemmingsverkeer). (Brom)fietsers hebben hier vanaf 7 augustus ruim baan. Het is wel nog wachten op het nieuwe fietspad van de Noorderbrug: pas in de zomer van 2018 is dat klaar voor ingebruikname. Tot dan moeten (brom)fietsers richting Maastricht-Oost een brugje om fietsen.

Lage Frontweg

Niet alleen de Fort Willemweg en Belvédèrelaan zijn omgebouwd: ook de Lage Frontweg is opnieuw ingericht. Via een nieuwe onderdoorgang kunnen, voetgangers, (brom)fietsers en personenauto’s (lager dan 2m70) onder de aanlanding doorgaan. De Lage Frontweg is bereikbaar voor autoverkeer komende vanaf kruising Statensingel/Cabergerweg.

Vooruitblik

Na de bouwvak gaan de werkzaamheden voor het nieuwe Noorderbrugtracé een volgende fase in en start firma BAM met kabel- en leidingwerk rondom de Cabergerweg, Statensingel en Frontensingel. De werkzaamheden van team GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw) sluiten daar opnieuw op aan, allereerst met de herinrichting van de Frontensingel. De Cabergerweg gaat medio 2018 enkele maanden dicht: dan realiseren we hier de droge gracht die de Hoge en Lage Fronten verbindt tot één groot Frontenpark. Weggebruikers in Maastricht-West moeten dan ook rekening blijven houden met hinder door afsluitingen, omleidingen en extra reistijd.

Slim(mer) op weg

Er is al veel werk verzet voor het project Noorderbrugtracé, maar we zijn er nog niet. Na de bouwvak starten de voorbereidingen voor de herinrichting van de Cabergerweg, kruispunt Statensingel en Frontensingel. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats. Ga goed voorbereid op weg en check vóór vertrek de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en kunnen wijzigen. Via onze website, facebook, twitter en digitale nieuwsbrief houden we u voortdurend op de hoogte!

Bekijk hier een fotoalbum van de werkzaamheden tussen Cabergerweg en Gentelaan (fotograaf: Fred Berghmans)

.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.