EN
> Home > Gebieden > Knooppunt Oost – afrit Limmel

Knooppunt Oost – afrit Limmel

Knoopp_oost
Aan de oostkant van de Noorderbrug passen we het kruispunt bij de brandweerkazerne in Limmel volledig aan. Dit doen we om de doorstroming van en naar de A2/Viaductweg te verbeteren. Hiervoor bouwen we het kruispunt om naar een knooppunt. Kruisende bewegingen zijn dan niet meer nodig. De verkeerslichten blijven staan, maar geven voortdurend groen licht. Tenzij de brandweer uitrukt en de Noorderbrug kruist: dan gaan de verkeerslichten wel op rood. Klik op de afbeelding als u een grotere versie wilt bekijken.

Update: 12 september 2017

Actueel


Op weg naar knooppunt Oost
Inmiddels zijn binnen het Tregaterrein nieuwe rijbanen aangelegd en de werkzaamheden aan de Borgharenweg en Franciscus Romanusweg zo goed als afgerond. Ook aan de Willem Alexanderweg hebben de bouwers flink aan de weg getimmerd. De afwerking volgt in de loop van oktober, met het aanbrengen van de laatste (dek)laag asfalt op de nieuwe rijbanen en fietspaden. 

Nieuwe rijroutes voor knooppunt Oost

Sinds maandag 21 augustus – na ingebruikname van de nieuwe hoofdrijbanen van de Noorderbrug – maakt verkeer rondom knooppunt Oost gebruik van de definitieve rij- en fietsroutes.

Download hier een kaartje met rijroutes voor autoverkeer

Klik hier voor een kaartje met (brom)fietsroutes rondom knooppunt Oost.

Vooruitblik

De afwerking van knooppunt Oost volgt in de loop van oktober: dan brengen we de laatste (dek)laag asfalt aan op de nieuwe rijbanen en fietspaden. In de loop van 2018 komen we terug in Maastricht-Oost en vervangen we de huidige voegovergang tussen Spoorviaduct bij de Mosa en Viaductweg. Verkeer moet dan opnieuw rekening houden met forse hinder door afsluitingen en omleidingen.

Slim(mer) op weg

Er is al veel werk verzet voor het project Noorderbrugtracé, maar we zijn er nog niet. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto.

Ga naar de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en kunnen wijzigen. Via onze website, facebook, twitter en digitale nieuwsbrief houden we u voortdurend op de hoogte.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.