EN
> Home > Gebieden > Knooppunt Bosscherweg – afrit Centrum

Knooppunt Bosscherweg – afrit Centrum

BVD000 Webkaart Knooppunt Bosscherweg - Afrit CentrumTer hoogte van Boschpoort  hebben we tussen najaar 2016 en zomer 2017 een groot deel van de de nieuwe aanlanding voor de Noorderbrug gerealiseerd. Tot in de zomer 2018 gaat het werk rondom Boschpoort verder met de opbouw van nieuwe op- en afritten, zodat autoverkeer ook in de toekomst via de Boschstraat en Bosscherweg van en naar de Noorderbrug door kan gaan. Van eind oktober tot begin 2018 slopen we de oude aanlanding van de Noorderbrug. Klik op de afbeelding als u een grotere versie wilt bekijken.

Update: 18 december 2017

In de afgelopen jaren hebben bewoners van Boschpoort telkens opnieuw hinder ondervonden door de aanleg van het nieuwe Noorderbrugtracé. De ene keer ging het om kleinschalige overlast, de andere keer om grote hinder. En de werkzaamheden van bouwer Strukton zitten er nog niet op: ook in 2018 moeten bewoners van Boschpoort rekening houden met (bouw)werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen.

Hoog tempo voor sloper Vlasman

Voetgangers en (brom)fietsers kunnen nog vóór de kerst weer doorgaan via de Bosscherweg. Om ervoor te zorgen dat de Bosscherweg vanaf vrijdag 12 januari open kan gaan voor álle verkeer, houdt sloper Vlasman het tempo erin. Zo nodig wordt ook tijdens de kerstvakantie doorgewerkt. Sloper Vlasman rondt de sloop van de oude brugdekken naar verwachting in de loop van februari af. Dan zijn de brugdekken niet alleen gesloopt, maar is ook het puin afgevoerd en de Zuid-Willemsvaart weer bevaarbaar.

_G9A9086-7

Opruimen en opknappen
Het wegdek van de Bosscherweg is na de sloop van de oude brugdekken aan een opruim- en opknapbeurt toe. In de eerste werkweek van het nieuwe jaar – van maandag 8 tot vrijdag 12 januari – ruimen we het slooppuin op en maken we de Bosscherweg weer gebruiksklaar voor autoverkeer. Naar verwachting kan vanaf vrijdagochtend 12 januari alle verkeer weer doorgaan via de Bosscherweg.

Let op: wegenwerk is weersafhankelijk. Dat geldt niet alleen voor asfaltwerk, maar ook voor het aanbrengen van – onder andere – nieuwe markeringen. Vertragingen door winterweer zijn niet uitgesloten.

Vooruitblik 2018

Vijf grootste klussen

In de zomer van 2017 is de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug op spectaculaire wijze aangesloten op de bestaande brug en zijn de hoofdrijbanen van het nieuwe Noorderbrugtracé in gebruik genomen. Maar we zijn nog niet klaar! De realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé gaat door tot begin 2019. In 2018 staan nog veel werkzaamheden op de rol. Lees hier meer over de 5 grootste klussen van 2018.

Herinrichting Bosscherweg tussen spoor en sluis
Puntjes op de i: begin 2018
In het laatste kwartaal van 2017 hebben we de rijbanen van de Bosscherweg tussen spoor en sluis verbreed en een nieuw fietspad aangelegd, naast het voormalige hondenlosloopgebied. In het eerste kwartaal van 2018 sluiten we de Voedingskanaalweg én de Fort Willemweg (tussen sluis en Bosscherweg) aan op de verbrede rijbanen. De Fort Willemweg van en naar de sluis is dan 2 weken lang afgesloten voor alle verkeer. We houden u op de hoogte!

_G9A9058-bt-2

Herinrichting Bosscherweg tussen spoor en Frontensingel
Voorjaar 2018
Nog vóór de zomer nemen we de nieuwe op- en afritten van en naar Boschpoort/het stadscentrum in gebruik. Dan ontstaat een nieuwe verkeerssituatie rondom de Bosscherweg. Voordat de op- en afritten open gaan voor verkeer, richten we de Bosscherweg tussen spoor en Frontensingel opnieuw in. Naar verwachting starten de werkzaamheden eind maart/begin april. Zodra de planning bekend is, informeren wij u verder.

Bouwen aan het nieuwe Noorderbrugfietspad
Tot eind 2018
Het Noorderbrugfietspad gaat naar verwachting in de zomermaanden open. Maar let op: dat geldt alleen voor de hoofd(fiets)route tussen Cabergerweg en het knooppunt bij de brandweerkazerne. In het najaar bouwen we verder aan de aansluitingen van en naar de Bosscherweg, Boschstraat en Frontenpark. Naar huidige inzichten zijn eind 2018 alle fietsverbindingen voor het nieuwe Noorderbrugtracé gereed.

Knooppunt Bosscherweg
Najaar 2018
In het najaar van 2018 nemen we de kruising Bosscherweg/Boschstraat op de schop. Voor bewoners van Boschpoort wordt dat de laatste grote hinderklus in het kader van het nieuwe Noorderbrugtracé. Weggebruikers moeten tijdens de herinrichting rekening houden met stevige hinder door afsluitingen en omleidingen.

Rondom Boschpoort
In 2018 richt bouwer Strukton ook de Cabergerweg, Statensingel, Frontensingel en Maagdendries opnieuw in. Bewoners van Boschpoort moeten tijdens deze werkzaamheden rekening houden met hinder door afsluitingen en omleidingen. Vertrouwde wandel-, fiets- en rijroutes veranderen het komende jaar voortdurend. Blijf daarom steeds alert als u de weg opgaat!

Slim(mer) op weg
Er staat nog altijd veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op www.maastrichtbereikbaar.nl en check de Slimme Kaart. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte.

Foto’s: Fred Berghmans. 

.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.