EN
> Home > Gebieden > Knooppunt Bosscherweg – afrit Centrum

Knooppunt Bosscherweg – afrit Centrum

BVD000 Webkaart Knooppunt Bosscherweg - Afrit Centrum

Ter hoogte van Boschpoort  hebben we tussen najaar 2016 en zomer 2017 een groot deel van de  nieuwe aanlanding voor de Noorderbrug gerealiseerd.  In de daaropvolgende maanden is de oude aanlanding gesloopt. Binnen het werkterrein aan de Bosscherweg is de bouw van de nieuwe op- en afritten eind april 2018 afgerond. Via de op- en afritten van de zogenaamde ‘knoop Boschpoort’ kan autoverkeer via de Boschstraat en Bosscherweg van en naar de A2/A79 door gaan. Klik op de afbeelding hierboven als u een grotere versie wilt bekijken.

Update: 14 mei 2018

In de afgelopen jaren hebben bewoners van Boschpoort telkens opnieuw hinder ondervonden door de aanleg van het nieuwe Noorderbrugtracé. De ene keer ging het om kleinschalige overlast, de andere keer om grote hinder. En de werkzaamheden van bouwer Strukton zitten er nog niet op: ook in 2018 moeten bewoners van Boschpoort rekening houden met (bouw)werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen.

Vijf grootste klussen in 2018

In de zomer van 2017 is de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug op spectaculaire wijze aangesloten op de bestaande brug en zijn de hoofdrijbanen van het nieuwe Noorderbrugtracé in gebruik genomen. Maar we zijn nog niet klaar! De realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé gaat door tot begin 2019. In 2018 staan nog veel werkzaamheden op de rol. Lees hier meer over de 5 grootste klussen van 2018.

Afgerond: herinrichting Bosscherweg tussen spoor en sluis

In het laatste kwartaal van 2017 hebben we de rijbanen van de Bosscherweg tussen spoor en sluis verbreed en een nieuw fietspad aangelegd, naast het voormalige hondenlosloopgebied. Van medio februari tot medio maart 2018 hebben we de Voedingskanaalweg én de Fort Willemweg (tussen sluis en Bosscherweg) aangesloten op de verbrede rijbanen.

herinrichting-rijbanen-bosscherweg---foto-fred-berghmans_40508131972_o

Afgerond: aansluiten Bosscherweg op nieuwe op- en afritten

Maart-april 2018
Eind april 2018 hebben we de nieuwe op- en afritten van en naar Boschpoort/het stadscentrum in gebruik genomen. Rondom de Bosscherweg is een nieuwe verkeerssituatie ontstaan. Ga goed voorbereid op weg, let steeds op de borden langs de weg en zet uw navigatie uit!

Knoop Boschpoort

Bouwen aan het nieuwe Noorderbrugfietspad

Tot eind 2018/begin 2019
Het Noorderbrugfietspad gaat naar verwachting eind juni 2018  open. Maar let op: dat geldt alleen voor de hoofd(fiets)route tussen Cabergerweg (Maastricht-West) en het knooppunt bij de brandweerkazerne (Maastricht-Oost). In het najaar bouwen we verder aan de fietsaansluitingen van en naar de Bosscherweg, Boschstraat en Frontenpark. Naar huidige inzichten zijn eind 2018/begin 2019 alle fietsverbindingen voor het nieuwe Noorderbrugtracé gereed.

Kruising Bosscherweg/Boschstraat

Najaar 2018
In het najaar van 2018 nemen we de kruising Bosscherweg/Boschstraat op de schop. Voor bewoners van Boschpoort wordt dat de laatste grote hinderklus in het kader van het nieuwe Noorderbrugtracé. Weggebruikers moeten tijdens de herinrichting rekening houden met stevige hinder door afsluitingen en omleidingen.

Rondom Boschpoort

In 2018 richt bouwer Strukton ook de Cabergerweg, Statensingel, Frontensingel en Maagdendries opnieuw in. Bewoners van Boschpoort moeten tijdens deze werkzaamheden rekening houden met hinder door afsluitingen en omleidingen. Vertrouwde wandel-, fiets- en rijroutes veranderen het komende jaar voortdurend. Blijf daarom steeds alert als u de weg opgaat!

Statensingel

Let op: herinrichting centrum Smeermaas tot begin 2019

De gemeente Lanaken, het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer en Infrax werken tot het voorjaar van 2019 aan de herinrichting van het centrum van Smeermaas. Vanaf maandag 5 maart 2018 start de volgende fase. Dan is het kruispunt Brusselseweg-Maastrichterweg-Maaseikersteenweg 3 maanden volledig afgesloten voor alle verkeer. Lees meer op de website van Maastricht Bereikbaar.

Slim(mer) op weg

Er staat nog altijd veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op www.maastrichtbereikbaar.nl en check de Slimme Kaart. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte.

Foto’s: Fred Berghmans.

 

 

.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.