EN
> Home > Gebieden > Aanlanding Bosscherveld – Frontenpark

Aanlanding Bosscherveld – Frontenpark

BVD000 Webkaart Aanlanding Bosscherveld - FrontenparkDe nieuwe aanlanding van de Noorderbrug leggen we aan binnen het bedrijventerrein Bosscherveld. Naar verwachting nemen we de nieuwe aanlanding in de zomer van 2017 in gebruik. Dan slopen we de huidige aanlanding met rotonde om vervolgens de wegen rondom het Frontenpark opnieuw in te richten. De huidige afrit van de Noorderbrug richting Bosscherweg slopen we niet: deze blijft achter als een zogenaamde ‘folly’ in het Frontenpark. Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Update: 12 september 2017

Stand van zaken

De realisatie van het project Noorderbrugtracé is na de zomervakantie van 2016 volop van start gegaan. En er is hard doorgewerkt binnen het bedrijventerrein Bosscherveld. De Belvédèrelaan is in noordelijke én zuidelijke richting verlengd en tussen Zuid-Willemsvaart en Cabergerweg is de nieuwe aanlanding afgebouwd. De Lage Frontweg werd eind augustus 2016 afgesloten, om ruimte vrij te maken voor de realisatie van de nieuw aanlanding, een onderdoorgang voor langzaam verkeer en personenauto’s én de herinrichting van de weg. Sinds vrijdag 4 augustus 2017 is de Belvédèrelaan open voor verkeer. De Lage Frontweg nemen we later weer in gebruik.

Belvédèrelaan en nieuwe aanlanding

Een groot deel van de Belvédèrelaan is al geruime tijd gereed en in gebruik. Van september 2016 tot begin augustus 2017 is de Belvédèrelaan in noordelijke richting verlengd tot aan de Brusselseweg, waar een nieuwe rotonde is aangelegd. In zuidelijke richting sluit de Belvédèrelaan aan op de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug. Bekijk hier foto’s van het wegenwerk rondom de Belvédèrelaan.

Belvederelaan

Foto: Belvédèrelaan, Fred Berghmans

Planning vanaf najaar 2017

Na de bouwvak gaan de werkzaamheden voor het nieuwe Noorderbrugtracé een volgende fase in en start firma BAM met kabel- en leidingwerk rondom de Cabergerweg, Statensingel en Frontensingel. De werkzaamheden van team GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw) sluiten daar opnieuw op aan, allereerst met de herinrichting van het oude kruispunt Cabergerweg/Fort Willemweg. De Cabergerweg gaat medio 2018 enkele maanden dicht: dan realiseren we hier de droge gracht die de Hoge en Lage Fronten verbindt tot één groot Frontenpark. De Frontensingel nemen we vanaf eind oktober 2017 onder handen, te beginnen met de sloop van het talud van de oude aanlanding. Weggebruikers in Maastricht-West moeten dan ook rekening blijven houden met hinder door afsluitingen, omleidingen en extra reistijd.

Slim(mer) op weg

Er staat nog altijd veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto. Meer informatie: www.maastrichtbereikbaar.nl.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en kunnen wijzigen. Via onze website, facebook, twitter en digitale nieuwsbrief houden we u voortdurend op de hoogte!

 

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.