EN
> Home > Gebieden > Belvédèrelaan – verbinding België

Belvédèrelaan – verbinding België

Het project Noorderbrugtracé zorgt voor een betere doorstroming van het Maaskruisende verkeer aan de noordkant van de stad,  inclusief een snellere verbinding met België (Lanaken/Smeermaas). Daarom hebben we binnen het bedrijventerrein een rechtstreekse verbinding tussen de nieuwe aanlanding en Brusselseweg gerealiseerd: de Belvédèrelaan.

Update: 17 oktober 2017

Belvédèrelaan

Een groot deel van de Belvédèrelaan was al geruime tijd gereed en in gebruik. In september 2016 startte het grondwerk voor het verlengen van de Belvédèrelaan in noordelijke én zuidelijke richting. In het noorden sluit de Belvédèrelaan aan op een nieuwe rotonde Brusselseweg. In het zuiden sluit de Belvédèrelaan aan op de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug. Sinds vrijdag 4 augustus 2017 is de volledige Belvédèrelaan – inclusief nieuwe rotonde Brusselseweg – in gebruik.

Rotonde Brusselseweg

Rotonde Brusselseweg in aanbouw

Lage Frontweg

De Lage Frontweg is van september 2016 tot augustus 2017 opnieuw ingericht. Een nieuwe onderdoorgang ónder de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug is gerealiseerd en bestemd voor voetgangers, (brom)fietsers en personenauto’s. De Lage Frontweg is straks bereikbaar voor verkeer komende vanaf het kruispunt Cabergerweg/Statensingel.

Planning na de bouwvak

Sinds de bouwvak zijn de werkzaamheden voor het nieuwe Noorderbrugtracé een volgende fase ingegaan. Voorbereidend op de reconstructie van de Cabergerweg is firma BAM begonnen met kabel- en leidingwerk rondom de Cabergerweg, Statensingel en Frontensingel. De werkzaamheden van team GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw) sluiten daar opnieuw op aan. De Cabergerweg gaat medio 2018 enkele maanden dicht: dan realiseren we hier de droge gracht die de Hoge en Lage Fronten verbindt tot één groot Frontenpark. De Frontensingel nemen we vanaf eind oktober onder handen, te beginnen met de sloop van het talud van de oude aanlanding. Weggebruikers in Maastricht-West moeten dan ook rekening blijven houden met hinder door afsluitingen, omleidingen en extra reistijd.

Slim(mer) op weg

Er staat nog altijd veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.