EN
> Home > Gebieden > Belvédèrelaan – verbinding België

Belvédèrelaan – verbinding België

Het project Noorderbrugtracé zorgt voor een betere doorstroming van het Maaskruisende verkeer aan de noordkant van de stad,  inclusief een snellere verbinding met België (Lanaken/Smeermaas). Daarom hebben we binnen het bedrijventerrein een rechtstreekse verbinding tussen de nieuwe aanlanding en Brusselseweg gerealiseerd: de Belvédèrelaan.

Update: 20 december 2017

Belvédèrelaan

Een groot deel van de Belvédèrelaan was al geruime tijd gereed en in gebruik. In september 2016 startte het grondwerk voor het verlengen van de Belvédèrelaan in noordelijke én zuidelijke richting. In het noorden sluit de Belvédèrelaan aan op een nieuwe rotonde Brusselseweg. In het zuiden sluit de Belvédèrelaan aan op de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug. Sinds vrijdag 4 augustus 2017 is de Belvédèrelaan – inclusief nieuwe rotonde Brusselseweg – in gebruik.

Rotonde Brusselseweg

Rotonde Brusselseweg in aanbouw

Kruispunt Sandersweg/Belvédèrelaan

In de loop van 2018 richten we kruispunt Sandersweg/Belvédèrelaan definitief in. Dan komt hier een volwaardig kruispunt, compleet met verkeerslichteninstallatie. Tot die tijd sluiten we de Sandersweg – tussen Brusselseweg en Belvédèrelaan – af voor autoverkeer. Woningen en bedrijven aan de Sandersweg-West blijven bereikbaar via de Brusselseweg. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen doorgaan.

_I4A5843--3

De kruising Sandersweg/Belvédèrelaan richten we in de loop van 2018 definitief in.

Lage Frontweg

De Lage Frontweg is van september 2016 tot augustus 2017 opnieuw ingericht. Een nieuwe onderdoorgang ónder de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug is gerealiseerd en bestemd voor voetgangers, (brom)fietsers en personenauto’s. De Lage Frontweg is straks bereikbaar voor verkeer komende vanaf het kruispunt Cabergerweg/Statensingel.


Grote klussen in 2018

We zijn nog niet klaar!

In de zomer van 2017 is de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug op spectaculaire wijze aangesloten op de bestaande brug en zijn de hoofdrijbanen van het nieuwe Noorderbrugtracé in gebruik genomen. Maar we zijn nog niet klaar! De realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé gaat door tot begin 2019. In 2018 staan nog veel werkzaamheden op de rol. De grootste 5 klussen hebben we op een rij gezet.

Slim(mer) op weg

Er staat nog altijd veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.