EN
> Home > Nieuws > Langdurige afsluiting Cabergerweg

Langdurige afsluiting Cabergerweg

Update 5 juli 2018

Afgesloten voor autoverkeer tussen kruising Statensingel en Lage Frontweg

Door het verleggen van de aanlanding van de Noorderbrug is er ruimte vrijgekomen om de Hoge en Lage Fronten opnieuw met elkaar te verbinden. Dat doen we door de aanleg van een onderdoorgang voor voetgangers bij de Cabergerweg, een zogenaamde ‘droge gracht’. De realisatie van de droge gracht is maandagavond 14 mei begonnen. Sindsdien is de Cabergerweg tussen kruising Statensingel en Lage Frontweg – tot in de loop van september – dicht voor autoverkeer. Tegelijkertijd richten we kruising Statensingel en aansluitende wegen opnieuw in. Automobilisten moeten rekening houden met omleidingen.

Verkeersmaatregelen op een rij

Cabergerweg: afgesloten tussen Lage Frontweg en kruising Statensingel

Sinds maandagavond 14 mei is de Cabergerweg tussen kruising Statensingel en Lage Frontweg afgesloten voor autoverkeer in beide rijrichtingen. Automobilisten vanuit Maastricht-West richting stadscentrum (en omgekeerd) kunnen via de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug doorgaan naar de (nieuwe) op- en afritten, de zogenaamde ‘knoop Boschpoort’.

Cabergerweg---autoverkeer---V1

Lage Frontweg: afgesloten tussen Cabergerweg en Gashouder

De Lage Frontweg is sinds maandagavond 14 mei – tot in de loop van september – afgesloten tussen Cabergerweg en Gashouder. Via de onderdoorgang ter hoogte van de nieuwe aanlanding is Het Radium steeds bereikbaar voor personenauto’s en/of kleine busjes (doorrijdhoogte 2 meter 70)*. Parkeren langs de Lage Frontweg is niet mogelijk. Automobilisten kunnen (betaald) parkeren bij P-Cabergerweg of P-Sphinx.

* Vrachtverkeer kan niet doorrijden via de onderdoorgang bij de Lage Frontweg. In afstemming met de ondernemers in Het Radium kunnen vrachtwagenchauffeurs gebruikmaken van een tijdelijke doorsteek vanaf de Cabergerweg.

Meer over de bereikbaarheid van Het Radium

UPDATE 5 JULI 2018: Kruising Statensingel -> ombouw in fasen

Kruising Statensingel* richten we tegelijkertijd met de Cabergerweg opnieuw in. Werkzaamheden vinden plaats in fasen zodat autoverkeer tussen de Statensingel en Frontensingel steeds (recht)door kan gaan langs het werkterrein. Maandagavond 14 mei is fase 1 begonnen met de herinrichting van het zuidelijke deel van de kruising, tussen Maagdendries en Capucijnenstraat. In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 juli rondt bouwer Strukton deze fase af.  Na de bouwvak gaan de werkzaamheden verder met de ombouw van het noordelijke deel van kruising Statensingel.

* Van maandagavond 14 mei tot in de loop van september is er géén bushalte bij kruising Statensingel. Vervoerder Arriva neemt vanaf woensdag 23 mei tijdelijke haltes in de directe omgeving in gebruik.

Maagdendries: afsluiting tussen Lindenkruis en Frontensingel

Ook de kop van de Maagdendries wordt opnieuw ingericht: van maandagavond 14 mei tot en met vrijdag 20 juli is de Maagdendries tussen het Lindenkruis en de Frontensingel dicht voor alle verkeer. Automobilisten richting Statensingel worden omgeleid via de Boschstraat en Frontensingel (en andersom). Voetgangers en (brom)fietsers kunnen doorgaan via het Lindenkruis en de Capucijnenstraat (en omgekeerd). Woningen en voordeuren blijven bereikbaar.

Capucijnenstraat: herinrichting tussen Lindenkruis en Statensingel

De Capucijnenstraat richten we tussen het Lindenkruis en de Statensingel opnieuw in. Het wegdek krijgt nieuw asfalt, de trottoirs en parkeervakken nieuwe bestrating. Bouwer Strukton voert de werkzaamheden naar verwachting eind juni/begin juli uit, gelijktijdig met het straatwerk in het zuidelijke deel van kruising Statensingel. We houden u op de hoogte!

P-Cabergerweg

Sinds maandagavond 14 mei is P-Cabergerweg bereikbaar via een nieuwe, definitieve in- en uitrit bij de Frontensingel.

rijroute P-Cabergerweg Maastricht Bereikbaar

Lees meer over de bereikbaarheid van bedrijven en voorzieningen rondom de Cabergerweg en kruising Statensingel.

Langzaam verkeer: verkeersmaatregelen voor voetgangers en (brom)fietsers

Tijdens de langdurige afsluiting van de Cabergerweg kunnen voetgangers en (brom)fietsers doorgaan via een tijdelijke brug aan de westzijde van de Cabergerweg. Ter hoogte van kruising Statensingel via een bypass over het werkterrein van en naar de Capucijnenstraat geleid. Lees meer over de verkeersmaatregelen voor langzaam verkeer.

Slim(mer) op weg

Er staat nog altijd veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op www.maastrichtbereikbaar.nl en check de Slimme Kaart. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte.

Vooruitblik

Als de Cabergerweg weer open gaat voor alle verkeer – in de loop van september – gaan we meteen aan de slag met de herinrichting van kruising Bosscherweg/Boschstraat. Rijbanen, voet- en fietspaden worden allemaal volledig onder handen genomen. Naar verwachting kan de laatste grote klus voor het nieuwe Noorderbrugtracé eind 2018 starten: dan bouwen we de rotonde Brusselseweg om tot een kruispunt waar oost-west verkeer (en andersom) prioriteit krijgt. Begin 2019 ronden we de werkzaamheden af. Lees meer over de grote klussen in 2018.

Let op:

Planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Naarmate de werkzaamheden vorderen zijn van tijd tot tijd aanvullende verkeersmaatregelen nodig. Houd daarom steeds rekening met wijzigingen. Via www.noorderbrug-maastricht.nl en www.maastricht-bereikbaar.nl houden we weggebruikers op de hoogte.

Luchtfoto’s: Aron Nijs, foto boven: Fred Berghmans

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.