EN
> Home > Nieuws > Asfaltwerk bij knooppunt Oost

Asfaltwerk bij knooppunt Oost

De wegenbouwers van Strukton Civiel zijn de komende tijd weer regelmatig aan het werk rondom knooppunt Oost. Allereerst met asfaltwerk, want de rijbanen en fietspaden van het knooppunt krijgen allemaal hun definitieve deklaag asfalt.

Avond en nachtwerk

Om verkeer zo min mogelijk te hinderen vinden de meeste asfaltwerkzaamheden ’s avonds en ’s nachts plaats. We beginnen in de avond van maandag 14 mei en werken tot en met vrijdagochtend 18 mei elke avond en nacht door. Automobilisten moeten voortdurend rekening houden met afsluitingen en omleidingen, voetgangers en (brom)fietsers kunnen doorgaan.

Franciscus Romanusweg afgesloten in beide rijrichtingen (tussen stalen spoorbrug en Viaductweg):

  • maandag 14 mei, 20.00 uur tot dinsdag 15 mei, 06.00 uur
  • dinsdag 15 mei, 2000 uur tot woensdag 16 mei, 06.00 uur

Borgharenweg afgesloten in beide rijrichtingen (tussen Franciscus Romanusweg en Balijeweg):

  • woensdag 16 mei, 20.00 uur tot donderdag 17 mei, 06.00 uur

Fietspaden knooppunt Oost (fietsers worden met hulp van verkeersregelaars omgeleid via de rijbaan):

  • donderdag 17 mei, 20.00 uur tot vrijdag 18 mei, 06.00 uur
Nog in te plannen:

Na vrijdag 18 mei blijven nog twee asfaltklussen over: de noordelijke rijbaan van knooppunt Oost (tussen Willem Alexanderweg en Borgharenweg) en de Willem Alexanderweg (tussen tankstation en brandweerkazerne). De Willem Alexanderweg staat voorlopig voor medio juni in de planning, de noordelijke rijbaan van het knooppunt wordt nog ingepland. Zodra de definitieve data bekend zijn, informeren we u verder.

Nieuwe verkeerssituatie Borgharenweg

Op aandringen van buurtraad Borgharen en Dorpsraad Itteren richt wegbeheerder gemeente Maastricht eenrichtingsverkeer in op de Borgharenweg. Dan kan alleen autoverkeer in noordelijke richting – naar rotonde Balijeweg – nog doorgaan via de Borgharenweg. Automobilisten richting Viaductweg moeten doorrijden via de Willem Alexanderweg. De nieuwe verkeerssituatie verbetert de verkeersveiligheid voor (brom)fietsers, die in beide richtingen door kunnen blijven gaan. De ingangsdatum van de nieuwe verkeerssituatie maakt de gemeente Maastricht op korte termijn bekend.

Vooruitblik 

Komende zomer vervangen we de voegovergangen tussen het spoorviaduct bij de Mosa en de Viaductweg. Dat wordt een forse klus waarbij we tegelijkertijd het asfalt van het spoorviaduct helemaal vernieuwen. Weggebruikers moeten dan rekening houden met weekendwerkzaamheden. We houden u op de hoogte!

Slim(mer) op weg

Er staat nog altijd veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op www.maastrichtbereikbaar.nl en check de Slimme Kaart. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte.

Let op:

Planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Houd daarom steeds rekening met wijzigingen.

Foto: Aron Nijs

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.